Google search

З метою оптимізації навчально-методичного процесу в НМАПО імені П. Л. Шупика та відповідно до Закону України «Про освіту» (від 05.09.2017 №2145-VIII), статті 7, п.2, а саме: «Заклади освіти забезпечують обов’язкове вивчення державної мови, зокрема заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти - в обсязі, що дає змогу провадити професійну діяльність у вибраній галузі з використанням державної мови», на кафедрі іноземних мов проводиться курс з циклу тематичного вдосконалення «Українська ділова мова» для педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Цей цикл пропонує посадовцям різних рівнів професійну перевірку ступеня їх обізнаності у державній мові, якості володіння алгоритмами складання ділових паперів та прийомами спілкування з аудиторією. По закінченню циклу слухачі отримують сертифікат про проходження курсу підвищення кваліфікації, якій є підтвердженням певного рівня володіння державною мовою працівниками освітніх закладів.

Основною метою проведення цього циклу є свідоме оволодіння українською літературною мовою, заснованому на вивченні її фонетичної, лексичної та граматичної будови мови, а також, усвідомлення значення рідної мови не лише як засобу спілкування, а й важливого джерела формування інтелекту і духовно-емоційної сфери особистості. Завдання дисципліни полягає у ознайомленні з фонетичною будовою української мови, розгляді особливостей фонетичної транскрипції, вивченні норм української орфографії, опануванні норм літературної вимови та наголосу, лексикології та граматичної будови мови.

Викладачем даного циклу є асистент кафедри Ірина Олійник, фахівець з 16-річним досвідом роботи.

У грудні поточного року заняття з вищезазначеного циклу триватимуть з 05.11 до 27.12.2019 року.

Моніторинг практичних знань кожного відвідувача курсів дозволить за необхідності коригувати програму циклу з метою збільшення навчального часу на відповідні розділи програми.