Google search

04 грудня 2019 року відбулось чергове засідання вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету.

Голова профбюро факультету Т. Оліфірова доповіла про нормативні документи, якими керується профспілка медико-профілактичного і фармацевтичного факультету.

В період з 25 листопада по 3 грудня 2019 року представниками профбюро: головою профбюро Т. Оліфіровою та заступником голови профбюро, доцентом Л. Закрутько було проведено перевірку трудової дисципліни, про що зроблено відповідні записи у журналах відвідувань кафедр представниками деканату. Зі сторони завідувачів кафедр скарг на невиконання трудової дисципліни не було.

За звітний період профкомом Академії було організовано 4 одноденні автобусні екскурсійні поїздки (25.05.19 р. – Жашківський кінний завод плюс Буковецький каньйон; 22.06.19 р. – замок-музей Радомисль; 14.09.19 р. – Київ-Чоповичі- Коростень - відвідування жіночого та чоловічого монастирів ікони Казанської Божої Матері; 19.10.19 р. – Пархомівка, Біла Церква – відвідування храму Покрови Пресвятої Богородиці з мозаїками Миколи Реріха та парк «Олександрія»).

Заступник голови вченої ради доцент С. Соловйов ознайомив з планом роботи вченої ради факультету на 2020 рік та повідомив, що план буде надісланий на електронні адреси кафедр. Зав. кафедрою управління охороною здоров’я В. Михальчук підтримав і запропонував затвердити план роботи вченої ради факультету на 2020 рік. Зав. кафедри С. Убогов відмітив, що план висвітлює всі сторони діяльності. Запропонував затвердити плани роботи вченої ради факультету на 2020 рік. План роботи вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету на 2020 рік було затверджено одноголосно.

Доцент С. Соловйов доповів присутнім про аналіз процесу 14 «Управління зворотним процесом» на кафедрах факультету. Задоволеність споживачів визначається за допомогою анкетування, опитування. Результати анкетування якості діяльності науково-педагогічних працівників медико-профілактичного і фармацевтичного факультету з лікувальної та освітньої роботи позитивні. Проведений ретельний аналіз анонімного опитування слухачів більшості проведених у поточному році навчальних циклів по всім 10 кафедрам медико-профілактичного і фармацевтичного факультету, з коментарями найактуальніших пропозицій та зауважень слухачів циклів.

Голова комісії з наукової та лікувально-діагностичної роботи, професор О. Івахно доповіла про аналіз планування і звітності про діяльність кафедри з урахуванням Стратегії і Програми розвитку Академії, обговорення стратегічного плану розвитку кафедри та вивчення анкетування оцінки якості викладання та протидії корупції на кафедрі медицини праці, психофізіології та медичної екології. Комісія в складі: голови комісії – професора В. Трохимчука, членів: доцента В. Гульпи, доцента С. Убогова 27 листопада 2019 року провела перевірку кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П.Л. Шупика. Колектив кафедри здійснює підвищення кваліфікації лікарів-спеціалістів з гігієни праці, професійної патології та психофізіології, а також лікарів-спеціалістів комісій з медичних оглядів працюючих в шкідливих та небезпечних умовах. Кафедра працює на основі Положення про кафедру медицини праці, психофізіології та медичної екології, яке розроблено на основі статуту НМАПО, затвердженого МОЗ України. Роботу кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології щодо виконання рішень вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика та вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету визнано задовільною.

Заступник голови вченої ради факультету доцент С. Соловйов представив особову справу доцента О. Демецької, як претендента на посаду доцента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології та витяг з протоколу засідання кафедри від 18.11.2019 № 11 і позитивне рішення кадрової комісії Академії. О. Демецька закінчила біологічний факультет Національного університету імені Тараса Шевченка у 1996 р. за спеціальністю «біолог-генетик, викладач біології». Впродовж 1996 – 2019 рр. О. Демецька працювала в ДУ «Інститут медицини праці імені Ю. І. Кундієва НАМН України» на різних посадах. О. Демецька у 2004 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук за спеціальністю 14.02.01 – «гігієна та професійна патологія», на тему: «Оцінка канцерогенного ризику у працюючих деяких онконебезпечних виробництв за допомогою маркерів». Зав. кафедри Д. Варивончик в цілому дав позитивну оцінку проведеної відкритої лекції і рекомендував кандидатуру О. Демецької для обрання на посаду доцента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології терміном на 1 рік. За результатами таємного голосування вчена рада факультету одноголосно обрала на посаду доцента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П.Л. Шупика терміном на 1 рік Демецьку Олександру Віталіївну.

Голова навчально-методичної комісії, доцент О. Обертинська представила на розгляд і затвердження навчальний план і програму, перелік практичних навичок та перелік питань до заліку для циклу тематичного удосконалення «Застосування МКХ-10 закладами охорони здоров’я та підготовка до впровадження МКХ-11» за очно-заочною формою з елементами дистанційного навчання кафедри управління охороною здоров’я, навчальний план і програму, еталони практичних навичок для циклу тематичного удосконалення «Стратегічні напрямки сучасної профілактичної медицини» кафедри громадського здоров’я, навчальний план і програми циклу тематичного удосконалення «Стратегічні напрямки сучасної профілактичної медицини» кафедри громадського здоров’я, навчальний план та програму, екзаменаційні білети і практичні навички циклу стажування за спеціальністю «Загальна фармація» кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів; фармацевтичної технології і біофармації; організації і економіки фармації; промислової, клінічної фармації та клінічної фармакології. Вчена рада факультету вирішила порушити клопотання перед вченою радою НМАПО імені П. Л. Шупика щодо затвердження навчальних планів і програм циклів.