Google search

29 листопада 2019 року в Інституті електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України відбулася ХІV науково-практична конференція «Електрозварювання та з’єднання живих тканин: теорія, практика, перспективи».

У роботі конференції вже традиційно, 5-й рік поспіль, взяли участь співробітники кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика на чолі з завідувачем кафедри професором С. Саволюком.

Серед наукових пріоритетів та наукової проблематики кафедри хірургії - розширення спектру застосування технології біозварювання в ургентну та планову хірургію, зокрема малоінвазивну – ендоскопічну, лапароскопічну та естетичну флебологію.

Цього року кафедральна доповідь – «Ендовенозна електрозварка в лікуванні варикозної хвороби нижніх кінцівок та її ускладнень» – є підсумком науково-практичних розробок колективу кафедри (професор С. Саволюк, доцент В. Ходос, асистент В. Горбовець та аспірантів Р. Геращенко, А. Глаголєва, А. Дембіцький) в галузі малоінвазивної ургентної та планової (естетичної) флебології – це застосування ручного та автоматичного режимів ендовенозного біозварювання в плановій хірургії варикозної хвороби вен нижніх кінцівок, ургентного втручання з приводу висхідного тромбофлебіту та гібридного лікування венозних трофічних виразок нижніх кінцівок.

Доповідь аспіранта А. Дембіцького, що тривала згідно регламенту 20 хвилин, переросла в цікаву наукову дискусію та обговорення із залученням провідних фахівців в галузі як теоретичного, так і практичного застосування технології біозварювання, викликавши зацікавленість серед аудиторії та інших доповідачів.

Наразі, всі наукові та практичні кафедральні розробки стосовно імплементації технології біозварювання впроваджено в програму практично-орієнтованих циклів тематичного удосконалення, які кафедра хірургії та судинної хірургії буде проводити в 2020 році – «Програма швидкого відновлення в абдомінальній хірургії», «Лапароскопічні технології в невідкладній хірургії», «Застосування методу біозварювання в хірургії», «Ендовенозне електрозварювання в хірургії варикозної хвороби та її ускладнень», «Лапароскопічна хірургія ожиріння та метаболічного синдрому», «Лапароскопічні технології в плановій хірургії», «Малоінвазивні методики в флебології», «Лапароскопічна хірургія гриж живота».