Google search

Однією з клінічних баз кафедри промислової, клінічної фармації та клінічної фармакології НМАПО імені П.Л. Шупика є Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 (ЦПМСД) Подільського району м. Києва, що розташований на Виноградарі (проспект Свободи, 22, та проспект Правди, 64-а). 

З цим лікувально-профілактичним закладом кафедра плідно співпрацює з 2010 року, насамперед завдяки активному сприянню директора Центру – Н. Білічук  та її заступників з медичного обслуговування населення – С. Ціпоренка (дорослий контингент) і А. Пшеничної  (діти), а також завідувачів амбулаторій/інших підрозділів, в тому числі чергового кабінету для населення.

Відповідальний за лікувально-діагностичну роботу кафедри на цій клінічній базі – лікар-педіатр вищої категорії, дитячий гастроентеролог доцент О. Тимченко (педіатричний стаж 32 роки). Він багато років поспіль постійно проводить саме в цьому закладі консультативну роботу за фахом, одночасно надає невідкладну допомогу дітям і підліткам. Також періодично на цій базі консультують лікар-гінеколог вищої категорії, доцент кафедри І. Коханов та лікар-стоматолог вищої категорії, асистент кафедри О. Макарчук.

Кафедра промислової, клінічної фармації та клінічної фармакології вже неодноразово проводила цикли ТУ з клінічної фармакології і фітотерапії для лікарів ЦПМСД №2, а куратори циклів – доценти О. Тимченко, І. Коханов. щоразу отримували подяки від керівництва і лікарів закладу за корисні, змістовні, цікаві лекції, семінари, практичні заняття, які насичені сучасною науковою інформацією, розборами клінічних випадків.

12 грудня 2019 року розпочався черговий двотижневий цикл ТУ «Клінічна фармакологія при захворюваннях внутрішніх органів» для лікарів. Програма циклу передбачає докладний розгляд теоретичних і практичних питань багатьох розділів загальної та спеціальної клінічної фармакології, а також важливих відомостей щодо формулярної системи, фармакологічного нагляду, нормативних документів, що регламентують правила відпуску, обігу, контролю якості, реалізації та зберігання лікарських засобів, моніторингу безпеки та ефективності лікарських засобів у стаціонарних, амбулаторних та аптечних закладах охорони здоров’я, впливу ліків на клініко-лабораторні та функціональні показники тощо. Цього разу на циклі ЦПМСД №2 Подільського району м. Києва представлений 4-ма з 16-ти слухачів, в тому числі слухачами циклу є 2 лікаря-терапевта вищої категорії, які працюють у черговому кабінеті (донедавна відділення невідкладної допомоги) – В. Білоус та І. Нестеренко.

Фото: слухач циклу «ТУ «Клінічна фармакологія при захворюваннях внутрішніх органів для лікарів» - відповідальний за черговий кабінет лікар-терапевт В. Білоус під час практичного заняття контролює ЕКГ після фармакологічної проби.