Google search

Науково-педагогічні працівники кафедри сімейної медицини та амбулаторно–поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, які є членами Української асоціації сімейної медицини, взяли участь в організації та проведенні Науково-практичної конференції з міжнародною участю «Компетенції сімейного лікаря в питаннях реабілітації пацієнтів».

У конференції взяли активну участь представники кафедри фізичної та реабілітаційної медицини і спортивної медицини, сімейної медицини, управління охороною здоров’я.

Відкрила захід Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька, проректор з науково-педагогічної роботи професор Олександр Толстанов та директор Інституту сімейної медицини професор Олег Шекера.

Під час конференції, з програмною доповіддю щодо розвитку сімейної медицини в Європі, виступив Президент WONCA Європа, професор сімейної медицини з Університету Анкари Мехмет Унган. Представник напрямків WONCA з питань якості (EQuiP) – професор сімейної медицини Заліка Клеменс-Кетіс (Словенія) провела дуже змістовний ворк-шоп з питань значення індикаторів якості в практиці сімейного лікаря, підходу до їх розробки в Європі.

Результатами своїх робіт поділились представники Болгарії, Латвії, Ізраїлю, Турції, Словенії та Чехії.

Представник WONCA Європейської асоціації науковців сімейної медицини (EGPRN) професор Радост Ассенова (Болгарія), крім виступу в пленарному засіданні, провела секцію молодих науковців і залишилась задоволеною науковим рівнем наших аспірантів. Велику зацікавленість викликала доповідь Президента сімейних лікарів сільської місцевості з Латвії – Ліги Козловської, яка окрім того показала фільм про роботу своєї практики.

Учасники конференції взяли участь у 25 тренінгах, які проводили тренери з України і з Латвії (Анда Нулле – сімейний лікар, реабілітолог, керівник центру), де проходять реабілітацію і наші військові. Анда Нулле провела тренінг з питань організації паліативної допомоги і реабілітації.

Юлія Оленберг (Ізраїль) і Віктор Яськів – тренінги з PALS екстрена медична допомога для дітей. BLS/ACLS екстрена медична допомога для дорослих).

Окрім того, відбулася секція для керівників закладів ПМСД, яку модерували професори Валерія Лєхан, Вікторія Горачук та Костянтин Надутий.