Google search

7 - 8 листопада 2019 року відбувся Всесвітній конгрес Міжнародної академії медичних наук - IMSACON 2019 в місті Анкара, Туреччина. Конгрес проводився на базі найбільшого в Туреччині BASKENT Університету. Основною тематикою конгресу були «Медичні інфекції», але також обговорювалися й інші проблеми медицини та хірургії.

НМАПО імені П.Л. Шупика представляв Євгеній КОЛЕСНИКОВ, професор кафедри загальної та невідкладної хірургії (зав. кафедри проф. В. Крижевський) з двома доповідями: 1) Acute bowel obstruction: 18 years experience of the specialized city surgical center (with co-autors)  та  2) Morbid obesity as somatic and aesthetic problem in 21-st century medicine: body contouring operations after bariatric surgery and weight loss.

Доповіді викликали великий інтерес і дозволили міжнародній науковій і медичній громадськості оцінити досягнення української науки. Матеріали, представлені на конгресі в цьому році, були другою частиною науково-клінічного дослідження з хірургічного лікування морбідного ожиріння, дуже важливої глобальної проблеми людства 21 століття.

Перша частина цього проекту називалася «Morbid obesity as somatic and aesthetic problem in 21-st century medicine: surgical treatment of morbidly obese patients», яка  була проголошена 24 серпня 2018 року на Всесвітньому міжнародному форумі IMSACON 2018, який проводився Британським Королівським коледжем лікарів і хірургів  (Royal College of Physicians and Surgeons) спільно з Міжнародною академією медичних наук (International Medical Science Academy) в Глазго, Великобританія.

У другій своїй доповіді «Pioneering in the laparoscopic surgical treatment of acute necrotizing pancreatitis» професор Є. Колесніков розповів про свій досвід піонерських досліджень по розробці і впровадженню в хірургію підшлункової залози вперше в світі лапароскопічних технологій на початку 80-х років минулого століття. Ця інформація була зустрінута з великим інтересом хірургами різних країн світу.

На форумі також виступали провідні вчені світу в галузі хірургії та трансплантології: професор Nadey Hakim (президент Міжнародного коледжу хірургів), що представляє Великобританію в міжнародній команді хірургів, які першими в світі пересадили руку, професор M. Haberal (президент Всесвітнього товариства трансплантологів), який виконав першу в світі комбіновану пересадку печінки і нирки, професор David Galloway, президент Королівського коледжу лікарів і хірургів Великобританії та інші всесвітньовідомі вчені.

Професор Є. Колесников був обраний до Міжнародної академії медичних наук та Королівського коледжу хірургів Великобританії. Високі наукові досягнення українських вчених дозволяють підняти престиж вітчизняної медицини та нашої Академії на міжнародній арені.