Google search

07 грудня 2019 р. на кафедрі неврології і рефлексотерапії Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика було проведено першу Школу рефлексотерапевтів з міжнародною участю за темою: «Використання рефлексотерапії в комплексному лікуванні зорових, окорухових порушень і болів орбітальної ділянки».

Під час проведення даної Школи була прочитана лекція в режимі Skype  професором з Великої Британії, консультантом Університетської клініки імені Джеймса Педжета Беном Бартоном на тему: «Діагностика та лікування зорових і окорухових порушень».

Окрім того, були розглянуті  важливі теоретичні і практичні питання щодо принципів формування акупунктурних рецептів при зорових та окорухових порушеннях,  з включенням базових і додаткових акупунктурних точок і рефлексогенних зон відповідно до уявлень традиційної китайської медицини, продемонстровано аналіз лікування хворих з посттравматичною контузією зорового нерва, ураженням окорухового нерва внаслідок травми, зоровими ураженнями і болями в орбіті внаслідок ретробульбарного невриту при розсіяному склерозі, з діабетичною офтальмопатією.

Свої доповіді представили в.о. завідувача кафедри неврології і рефлексотерапії д.мед.н. Геннадій Чуприна, доцент кафедри неврології і рефлексотерапії, к.мед.н Тетяна Парнікоза, а також доповіді з демонстрацією клінічних випадків за даною тематикою  аспіранта кафедри Свистун Вікторії та інтерна кафедри Янчак Альвіни.

Участь у заході взяли співробітники кафедри неврології і рефлексотерапії, аспіранти кафедри та лікарі-рефлексотерапевти - учасники школи з м. Києва, Київської області та інших регіонів України.

У подальшому на базі кафедри неврології  і рефлексотерапії планується проведення тематичних Шкіл рефлексотерапевта – сучасних форм короткочасного підвищення кваліфікації лікарів, розрахованих на 1 навчальний день (8 академічних годин), що дозволить отримати лікарю 10 балів у процесі безперервного професійного розвитку.