Google search

12-го грудня в Києві відбулося останнє в цьому році засідання Клубу ендокринологічних новацій. До цього засідання успішно пройшли в Запоріжжі, Харкові, Одесі та Львові, збираючи понад 100 учасників на кожній зустрічі. Організатором засідань виступає кафедра діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика та Українська діабетологічна асоціація.

Засідання проходять під головуванням завідувача кафедри діабетології член-кореспондента НАМН України професора Б. Маньковского при активній участі співробітників кафедри діабетології - доцентів І. Кондрацької, Н. Жердьової, О. Орлик.

Особливістю зустрічі в Києві стала організація телемосту, завдяки якому прийняти участь в засіданні дистанційно змогли колеги з Андижанського державного медичного інституту на чолі з ректором професором Мадаміном Мадазімовим. Важливо відзначити, що НМАПО імені П.Л. Шупика має договір про співпрацю з цим інститутом. Також в засіданні дистанційно брали участь колеги з Кропивницького, Вінниці, Черкас та Маріуполя. Були обговорені питання профілактики гіпоглікемічних станів при лікуванні пацієнтів з цукровим діабетом, своєчасного виявлення та лікування предіабету та інші актуальні проблеми клінічної діабетології.

Всі учасники відзначили важливість і актуальність проведених засідань і необхідність продовження активної роботи Клубу ендокринологічних новацій в наступному році.