Google search

12 - 14 грудня 2019 р. в НМАПО імені П. Л. Шупика відбувся І-й Національний конгрес фізичної та реабілітаційної медицини «Фізична та реабілітаційна медицина в Україні: практичне впровадження мультипрофесійної реабілітації в закладах охорони здоров’я».

На конгресі представили свої доповіді 72 спікери з Італії, Німеччини, Литви, Латвії, Словенії та України. Гості конгресу, колеги з PRM Section and Board of UEMS та ESPRM на пленарних сесіях поділились досвідом становлення реабілітаційної галузі, а також досвідом організації процесу реабілітації у закладах країн Європи.

В програмі конгресі взяла участь доцент кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика Оксана Назар з темою доповіді «Перший досвід впровадження Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я в роботу ДЗ «Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи МОЗ України». О. Назар є учасником проєкту NATO Support and Procurement Agency – NSPA  «Створення навчальної програми з фізичної та реабілітаційної медицини (ФРМ) для лікарів в Україні» 

В доповіді висвітлені вимоги до формування сучасної мультипрофесійної реабілітаційної команди, індивідуальної програми реабілітації, засоби оцінювання функціональних можливостей пацієнта з церебральним паралічем відповідно до категорійного профілю МКФ для визначення ефективності реабілітації. Фахівці, які працюють з дітьми, повинні пам’ятати про принцип F-word МКФ для отримання кращих результатів реабілітації: Function / Функція; Family / Сім'я; Fitness / Фітнес; Fun / Розвага; Friends / Друзі.