Google search

В жовтні 2019 року побачила світ англомовна монографія видавництва Springer: Pediatric Immunology: A Case-Based Collection with MCQs, Volume 2/ed.by Nima Rezaei. - Springer Nature Switzerland AG 2019 (ISBN друкованої версії 978-3-030-21261-2, ISBN електронної версії 978-3-030-21262-9 (eBook) https://doi.org/10.1007/978-3-030-21262-9).

Книга побудована на реальних клінічних випадках, ретельно підібраних для висвітлення найбільш поширених та найважливіших аспектів захворювань на імунодефіцит, що поетапно ведуть читача до діагностики та найкращих практик лікування.

В написанні даної монографії взяли участь 170 експертів в галузі імунології з усього світу, серед них - співробітники кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології, авторству яких належить 11 розділів даного підручника:

Chapter 1. Nima Rezaei, Soumya Pandey, Terry Harville, Anastasiia Bondarenko, Farzaneh Rahmani, Svetlana O. Sharapova, Per Wekell, Crescent Cossou-Gbeto, and Sevgi Köstel Bal. Introduction to Primary Immunodeficiencies.

Chapter 9. Anastasiia Bondarenko and Liudmyla Chernyshova Brothers with Recurrent Sinopulmonary Infections and Chronic Lung Disease

Chapter 10 Alla Volokha Recurrent Infections and Arthritis

Chapter 17 Anastasiia Bondarenko Weakness and Anemia

Chapter 28 Anastasiia Bondarenko A Boy with Burdened Family History, Candidiasis and Diarrhea

Chapter 33 Anastasiia Bondarenko and Liudmyla Chernyshova Widespread Erythema and Skin Desquamation

Chapter 60 Anna Hilfanova, Dariia Osypchuk, and Anastasiia Bondarenko Recurrent Invasive Bacterial Infections

Chapter 71 Anastasiia Bondarenko Recurrent Stomatitis and Upper Respiratory Tract Infections

Chapter 99 Yuriy Stepanovskiy Periodic Fever and Maculopapular Rash

Chapter 120 Alla Volokha Laryngeal Edema

Chapter 125 Anastasiia Bondarenko Microcephaly and a History of Recurrent Respiratory Infections

Редактором підручника є професор Німа Різай з Тегеранського університету (Іран), між яким і НМАПО імені П.Л. Шупика підписано меморандум про співпрацю.

Кожен розділ розпочинається з короткого опису початкових презентаційних та лабораторних даних пацієнта, після чого проводиться серія з 5 - 6 запитань з множинним вибором (MCQ). Формат MCQ разом з детальною відповіддю забезпечує читачеві швидке і практичне вивчення предмету. Ця книга є зразковим прикладом перетину дитячої медицини та основної імунології та має бути корисним посібником для педіатрів у всьому світі, а також для гематологів, імунологів, фахівців з трансплантації, пульмонологів. Книга також актуальна для навчання лікарів-інтернів з питань дитячої імунології.