Google search

20 грудня 2019 р. у місті Сєвєродонецьку (Луганська область) відбулася науково-практична конференція «Сучасні аспекти лікування когнітивних порушень в неврології», організована Департаментом охорони здоров’я Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. У конференції взяли участь близько 120 лікарів загальної практики-сімейної медицини, лікарів-неврологів та лікарів-психіатрів, які надають медичну допомогу мешканцям Луганської області.

Під час конференції з доповіддю виступив професор кафедри загальної, дитячої, судової психіатрії і наркології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика професор Віталій Омелянович на тему: «Діагностика та лікування когнітивних порушень інволюційного віку. Сучасні проблеми та перспективні напрямки». У доповіді були висвітлені особливості новітніх поглядів на деменції, як внаслідок нейродегенеративних захворювань, так і внаслідок судинної патології.

Особлива увага була приділена змінам, які відбулися в Міжнародній класифікації хвороб 11 перегляду, діагностичним підходам та сучасним схемам лікування, викладеним в клінічних настановах компанії Duodecim Medical Publications Ltd, впроваджених наказом МОЗ України № 1422 від 29 грудня 2016 р. і в клінічних настановах Британського національного інституту здоров’я і догляду (NICE).

Доповідь викликала живий інтерес у лікарів.