Google search

20 грудня 2019 р. завідувачка кафедри сімейної медицини Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика професор Л. Хіміон взяла участь в науково-практичній конференції присвяченій 95-річчю кафедри травматології та ортопедії НМУ імені О. О. Богомольця на тему: «Впровадження наукових розробок в практику охорони здоров’я».

Традиційна конференція зібрала більше 300 учасників – лікарів-травматологів та ортопедів, сімейних лікарів, ревматологів, військових медиків і спеціалістів реабілітаційної медицини для обговорення актуальних проблем захворювань суглобів і травм у дітей та дорослих, пацієнтів похилого віку.

Почесним учасником конференції став академік НАМН України, член-кореспондент НАН України професор І. Трахтенберг, у зверненні якого до медичної спільноти прозвучала історія та здобутки і виклики сучасності, що стоять сьогодні перед вітчизняною медициною. 

Найбільший інтерес аудиторії сімейних лікарів викликали доповіді провідних спеціалістів у травматології та ортопедії – професора О. Бур’янова, професора С. Страфуна, присвячені висвітленню сучасних доказових рекомендацій щодо ведення хворих на остеоартроз; доповідь професора В. Поворознюка щодо геріатричних ортопедичних синдромів.

Професором Л. Хіміон зроблено ряд доповідей щодо сучасної стратегії діагностики та лікування подагри, синдрому хронічного суглобово-м’язового болю, коморбідності при ревматичних хворобах, які викликали значну зацікавленість присутніх лікарів з різних спеціальностей. Наприкінці конференції, під час круглого столу, науково-педагогічні працівники закладів вищої медичної освіти обговорили нагальні проблеми організації та змісту освітнього процесу відповідно до Положення про інтернатуру 2019 р.