Google search

04 - 06 березня 2020 р. у м. Трускавець під науковим керівництвом завідувача кафедри дитячих і підліткових захворювань НМАПО імені П.Л. Шупика, заслуженого лікаря України,  професора Галини Бекетової відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «VI академічна школа з педіатрії», в якій взяли участь понад 600 педіатрів, сімейних лікарів та спеціалістів.

В межах Академічної школи відбулись пленарні засідання, сателітні симпозіуми, три дискусійні клуби з питань сучасних підходів до антибіотикотерапії, мікронутрієнтної недостатності та гіперчутливості і непереносимості злакових в практиці лікаря першого контакту з розбором складного клінічного випадку. Велику зацікавленість викликала сесія питань та відповідей, а також мутьтидисциплінарні дуети і тріо, клінічні лекції провідних вітчизняних фахівців та іноземних експертів з Франції, Білорусі, Ізраїлю, Литви, Болгарії та Великобританії. 

Учасники конференції взяли активну участь у вже традиційній Школі практичної майстерності лікаря. Доценти кафедри дитячих і підліткових захворювань Наталія Алексєєнко, Оксана Солдатова, Ірина Горячева, Катерина Савінова провели майстер-класи з відпрацюванням практичних навичок з питань диференційної діагностики жовтяниць у дітей, цито-діагностики стрептококових тонзилітів, скринінгу тривожності та прихованої депресії і методології неврологічного обстеження дітей. 

Неабиякий інтерес учасників Академічної школи викликало перше засідання Інтелектуального Педіатричного Клубу «Що? Де? Коли?», який блискуче провів професор М. Орос.

Після закінчення роботи Шостої Академічної школи педіатрії, учасники отримали Національні та міжнародні сертифікати.