Google search

У Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини», присвячена 90-річчю від дня народження академіка Євгена Гнатовича Гончарука. У заході, присвяченому ризикам та можливостям розбудови в Україні профілактичної медицини, взяла участь проректор з міжнародного співробітництва та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій.

В урочистостях взяли участь президент НАМН України академік Віталій Цимбалюк, директор Інституту гігієни та медичної екології імені О.М. Марзєєва академік Андрій Сердюк, академік НАМН України Ісаак Трахтенберг, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця професор Юрій Кучин тощо. Учасники заходу обговорили сучасні проблеми профілактичної медицини, гігієни та екології, питання хімічної безпеки тощо. 

У своїй доповіді професор О. Гульчій згадала Євгена Гнатовича як дивовижного викладача, видатного ректора й неперевершеного лідера профілактичної медицини, який завжди був у авангарді перетворень гігієнічної науки та профілактики.

 

Науковий доробок академіка Гончарука актуальний до сьогодні, а найкращою пам’яттю видатного вченого було б відновлення підготовки лікарів профілактичної сфери з врахуванням новітніх досягнень науки й технологій, соціо-економічних змін та викликів до сфери охорони здоров’я, що їх ставить ХХІ століття.