Google search

На кафедрі анестезіології та ІТ існує добра традиція залучати провідних закордонних фахівців до навчального процесу на кафедрі в якості запрошених лекторів.

Ще один такий hand-over майстер-клас відбувся 1 лютого 2019 р. за участі старшого співробітника операційного відділення м. Лондона (Великобританія) Джона Оллвуда (John M Allwood).

Цей майстер-клас був особливим не тільки тим, що Дж. Оллвуд привіз з собою новий інноваційний пристрій для встановлення контролю за дихальним шляхами і сучасний манекен, але і тим, що його презентація відбувалася англійською мовою без перекладу. При цьому, більшість лікарів-інтернів зазначили, що при якісній демонстрації практичних навичок на сучасному манекені, методики їх виконання стають зрозумілими навіть за середнього рівня володіння англійською мовою.

В майстер-класі, сумісно з нашим британським колегою, брали участь доцент кафедри Максим Пилипенко та нещодавня випускниця кафедри Ярослава Дубневич, які продемонстрували техніку виконання інтубації трахеї з відеоларингоскопічним обладнанням, яке доступне в Україні.

У кожного присутнього на майстер-класі інтерна була можливість попрактикуватися у застосуванні різних видів відеоларингоскопів на манекенах і підготуватися до виконання цієї важливої анестезіологічної процедури у пацієнтів з «тяжкими» дихальними шляхами.

Більшість інтернів зазначили інноваційність такої практики, але підкреслили і нагальну потребу в проведенні більш тривалих та розширених тренінгів з ретельним відпрацюванням на манекенах усіх можливих клінічних ситуацій.

Саме цьому і була присвячена зустріч Джона Оллвуда із завідувачем кафедри професором Олегом Лоскутовим. В результаті обговорення результатів майстер-класу було досягнуто домовленості про проведення британськими спеціалістами вже в цьому році дводенного поглибленого курсу менеджменту тяжких дихальних шляхів.