Google search

Шейко Лариса Павлівна – доцент кафедри, кандидат медичних наук (1998), доцент (2011). 

Працює на кафедрі з 1994 року. 

Відповідає за навчально-методичну  роботу кафедри. 

Співвиконавець ініціативно-пошукової науково-дослідної роботи кафедри: «Роль генетичних та епігенетичних факторів у розвитку та перебігу спадкових та мультифакторних захворювань», 2019 – 2023 р.р.

Очолює Київський осередок ГО «Всеукраїнської асоціації спеціалістів з медичної та лабораторної генетики» 

Закінчила у 1985 році Київський медичний інститут імені О.О. Богомольця за спеціальністю педіатрія. Після закінчення інституту з вересня 1985р. по березень 1988р. працювала виїзним лікарем Київської станції швидкої та невідкладної медичної допомоги. У березні 1988р. Київським міським відділом охорони здоров’я була переведена на посаду лікаря-генетика в медико-генетичне відділення УДСЛ  «ОХМАТДИТ», де працювала до грудня 1994 року.  У грудні 1994р. поступила до очної аспірантуру при кафедрі медичної генетики Київського державного  інституту удосконалення лікарів, яку закінчила успішно та захистила кандидатську дисертацію на  тему «Вроджені вади у дітей м. Києва та генетичний синдромологічний реєстр». З 1997р. асистент, а з 2006 року займає посаду доцента  кафедри медичної та лабораторної генетики Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика (у 2021 році перейменована на Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика). В 2011 році отримала наукову ступінь доцента. 

Має вищу кваліфікаційну категорію за фахом «Генетика медична». 

Наукові інтереси: 

-        роль поліморфізму генів фолатного обміну та схильності до тромбофілії в прогнозуванні репродуктивних розладів;

-        роль клініко-генеалогічного аналізу при прогнозуванні  розвитку мультифакторної патології в родині;

-        сучасні методи діагностики та можливості терапії орфанних (рідкісних) хвороб, що найбільш часто зустрічаються в Україні (муковісцидоз, фенілкетонурія, тощо).