Google search

У грудні під головуванням міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка відбулося засідання офісу координації розвитку електронної охорони здоров’я з метою підведення підсумків та планування заходів на 2024 рік.

Протягом 2023 року було реалізовано низку цифрових проєктів в ЕСОЗ, в електронній системі охорони здоровʼя став доступним функціонал обліку реабілітаційних втручань (внесено понад мільйон записів щодо провадження реабілітації для 125 тисяч пацієнтів),  запущено пілот електронної системи управління запасами ліків та медичних виробів «e-Stock», розвинуто нові модулі системи «MedData», серед яких – модуль «гуманітарна допомога», «Вакцинація» та «Облік». Розпочалася цифровізація військово-лікарських комісій. Впровадження телемедицини в Україні вийшло на новий рівень, зокрема було схвалено стратегію розвитку телемедицини в країні та законодавчі зміни, інтегровано гуманітарні телемедичні рішення у заклади охорони здоровʼя.

«Цифровізація давно стала синонімом комфорту: спрощені процедури та зручні сервіси. Діджиталізація сфери охорони здоров’я спрощує життя і для медиків, і для пацієнтів, і для державних інституцій. Наше міністерство зацікавлено в розвитку цього напряму. Офіс координації розвитку електронної охорони здоров’я потрібен – щоби чітко зрозуміти можливості та рухатись на шляху реалізації пріоритетів», – зазначає Віктор Ляшко.

На 2024 рік заплановано реалізацію та впровадження понад 140 проєктів із цифровізації сфери охорони здоров’я.

За матеріалами сайту: moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також