Google search

Розвиток телемедицини в Україні вийшов на новий рівень: ухвалена стратегія розвитку телемедицини, внесені законодавчі зміни та інтегрувані гуманітарні телемедичні рішення у заклади охорони здоровʼя.

На виконання стратегії розробляються функціональні можливості електронної охорони здоровʼя для застосування телемедицини за трьома напрямами: телеконсультування, телеметрія та телерадіологія. 

У 182 медзакладах України вже можливо проводити дистанційний моніторинг вагітності за допомогою портативного діагностичного комплексу. У двох лікарнях встановлені віртуальні операційні, які дозволяють хірургам брати участь в онлайн-консультуванні. У 30 закладах охорони здоровʼя встановлені телемедичні платформи.

«Телемедицина вирішує низку проблем з доступністю послуг, особливо для пацієнтів, які за власним станом і віддаленістю не можуть відвідати лікаря. Впровадження телемедицини у віддалених місцевостях та за умов нестачі лікарів – це сучасне та ефективне рішення у сфері охорони здоров’я», – зазначає Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоровʼя з питань цифрового розвитку. 

Загалом до надання телемедичних послуг підключені 328 закладів охорони здоровʼя:

1259 медичних працівників навчилися користуватися телемедичним обладнанням;

1031 навчальна сесія відбулася у рамках навчання медпрацівників надавати телемедичні послуги;

8893 телеконсультації проведено завдяки впровадженим телемедичним рішенням. 

Однією із стратегічних цілей розвитку телемедицини є підвищувати цифрову компетентність працівників охорони здоровʼя та розвивати технічне забезпечення для впровадження телемедичних рішень.  

Телемедицина стає потужним інструментом для надання медичної та реабілітаційної допомоги.

Завдяки телемедичним рішенням медичні послуги стають ще більш доступними та зручними. 

За матеріалами сайту: moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також