Google search

Всесвітній день хворого (відзначається 11 лютого) - день, покликаний привернути увагу людей до соціальних проблем, з якими зіштовхуються хворі люди по всьому світу.

До цього дня в  країнах світу проводяться різноманітні акції, заходи,  акти благодійності, присвячені профілактиці і лікуванню хвороб. У цей день звертається увага суспільства на потреби хворого, надається підтримка родинам із хворою людиною, розповсюджується інформація щодо прав та соціальних гарантій людині, яка хворіє.

А також ще раз нагадується, що 50% всіх ризиків, які загрожують здоров’ю залежать та можуть бути скеровані самою людиною. Характер харчування, фізичні навантаження, гігієна сну та ментального здоров’я, тощо значною мірою залежать від людини та її відповідального ставлення до власного здоров’я.

Суспільство, організації, роботодавці також можуть створювати більш толерантні  умови та юридичну підтримку для працівників. Звернемо увагу на таку  соціальну гарантію, як лікарняний лист або дні на хворобу. В деяких країнах / організаціях  кількість днів, які співробітник може взяти на період одужання значно відрізняється як за кількістю днів, так й за можливістю отримати фінансову підтримку на цей час. Відрізняється й корпоративний / соціальний підхід до обґрунтування можливостей отримати час для розв'язання проблем пов’язаних зі станом здоров’я.

Наприклад, для нашого суспільства традиційними є лікарняні листи у зв’язку із гострою чи хронічною хворобою. Проте не кожен роботодавець спокійно дозволить працівнику скористатися днями на відновлення ментального здоров’я (якщо співробітник відчуває втому, перенавантаження, стрес…) або надасть час на планові візити до лікаря та обстеження. Подібні ситуації вирішуються «індивідуально» та часто бувають пов’язані з питаннями етики, милосердя, людяності.

Тому день хворого, особливо в наш період часу, залишається актуальним для багатьох країні світу та відзначається як всесвітній.

Бережіть себе! Ваше фізичне, психічне, емоційне здоров’я  значною мірою залежиться особисто від вас. Будьте милосердні та відповідальні стосовно власного здоров’я.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також