Google search

Система «RGS» – це революційний підхід у реабілітації пацієнтів з інсультом, розсіяним склерозом, хворобою Паркінсона, Альцгеймера, травмами спинного мозку, черепно-мозковими травмами, а також травмами та контузіями, отриманими внаслідок поранень та вибухів під час бойових дій.

Реабілітаційна ігрова система пропонує індивідуальні програми, адаптовані під потреби кожного пацієнта, для відновлення його когнітивних і моторних функцій в ігровій формі.

Пацієнт виконує задані рухи в ігровій формі, і спеціальний додаток реєструє їх динаміку, враховує помилки та виводить аналітичні дані.

З RGS пацієнти можуть комфортно продовжити реабілітацію вдома чи у будь-якому місці. При цьому лікар може відстежувати прогрес у реабілітації та надавати зворотний звʼязок шляхом корекції плану лікування.

На відміну від застарілих та недоказових методів реабілітації, RGS – це науково обґрунтоване рішення, яке підтверджується міжнародними клінічними дослідженнями. Платформа щодня використовується в лікарнях по всьому світу для реабілітації пацієнтів з інсультом.

На сьогодні RGS вже інтегрована у понад 30 медичних закладах України, які надають реабілітаційні послуги пацієнтам. З початку 2024 року система стала доступною ще у 6 закладах Київщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя, Харківщини та Вінниччини.

Впровадження системи «RGS» у медичних закладах відбувається за технічної підтримки проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні». 

За інформацією Національної служби здоровʼя України, в рамках Програми медичних гарантій за пакетами послуг реабілітаційної допомоги протягом 2023 року понад 300 тисяч пацієнтів отримали послуги з реабілітації. За рік було проведено 8,8 тисячі телемедичних консультацій за напрямом реабілітації. 

Публікація підготовлена за матеріалами сайту: moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також