Google search

На своїй сторінці мережі "Фейсбук" Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко опублікував інформацію про важливість якісної професійної освіти лікарів.

Сучасна медицина – це в першу чергу фахові спеціалісти. З якісною освітою та відповідним досвідом. Це те, що допомагає медицині розвиватися: підвищувати якість медичної допомоги, проводити унікальні операції, рятувати життя людей.

Підготовка майбутніх лікарів одне з ключових питань. Тому створення сучасних клінічних баз, які розміщених на рівні провідних медзакладів, та потужних університетських лікарень – це крок до медицини майбутнього уже сьогодні.

Лише у Києві наразі працює два медичних університети, які підпорядковані міністерству: Національний медичний університет імені О.О. Богомольця та Національний університет охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика. Кількість лікарень, в яких розміщені клінічні кафедри університету імені Богомольця, перевищує 50, а університету імені Шупика - 100. Разом з командою та керівниками медуніверситетів і лікарень працюємо над реорганізацією діючих та створенням сучасних клінічних баз.

 

Що це змінить?

Згадані вже медзаклади МОЗ в місті Києві та області сформують новий навчально-дослідний лікувальний простір - університетську лікарню, де медики здобуватимуть практичні навички безпосередньо за обраною спеціалізацією, вчитимуться у досвідчених лікарів, матимуть доступ до новітніх технологій та передових практик.

Також ми плануємо створити ще один багатопрофільний медзаклад в місті Києві, який увійде до майбутньої університетської лікарні, для цього передбачені кошти в рамках угоди між урядами України та Австрії.

У спеціалізованих закладах університетської лікарні буде проведена відповідна модернізації та створені освітні простори - кампуси, що дасть змогу поєднати медичну допомогу, навчання та науку.

За кожною системою стоять люди. Фундамент медичної системи - медичні працівники: з практичними навичками, що постійно удосконалюються, релевантним досвідом та якісною освітою. Вклад у освіту лікарів - інвестиція у здорове майбутнє українців. Це про престиж та визнання наших лікарів на глобальному рівні. Це здорове майбутнє нашої нації, яка демонструє стійкість та незламність - попри все!

За матеріалами сторінки фейсбук: Viktor Liashko 

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також