Google search

7 квітня кожного року відзначається Всесвітній день здоров'я. З моменту свого заснування на Першій асамблеї охорони здоров'я в 1948 році і з моменту набуття чинності в 1950 році, святкування було спрямоване на підвищення обізнаності про конкретну тему здоров'я, щоб виділити пріоритетну сферу, яка викликає занепокоєння Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Всесвітній день здоров'я має вирішальне значення для глобальної охорони здоров'я, тому що активності цього заходу сприяють: підвищенню обізнаності за відповідною темою, сприянню рівності, мотивуванню на дії. Відзначення Всесвітнього дня здоров’я зміцнює солідарність.

Заходи  цього дня долають кордони та культурні відмінності. Він об'єднує людей по всьому світу заради спільної мети: світу, в якому кожен матиме добре здоров'я. Всесвітній день здоров'я сприяє співпраці між урядами, неурядовими організаціями та медичними працівниками, нагадуючи нам, що досягнення глобального здоров'я вимагає об'єднаних зусиль. Давайте не будемо забувати святкувати перемоги! Всесвітній день здоров'я надає платформу для визнання досягнень у галузі охорони здоров'я та профілактики захворювань.

Тема Всесвітнього дня здоров'я 2024 року "Моє здоров'я - моє право" підкреслює фундаментальне право людини - доступ до якісної медичної допомоги.

До відзначення Всесвітнього дня здоров'я Всесвітня організація охорони здоров’я пропонує приєднатися до діалогу на високому рівні між Генеральним директором ВООЗ паном Тедросом Адханомом Гебреєсусом і Верховним комісаром ООН з прав людини паном Фолькером Тюрком

Приурочений до 75-річчя Загальної декларації прав людини та Всесвітньої організації охорони здоров'я, цей захід буде присвячений тому, як продовжувати просувати права людини на здоров'я навіть перед обличчям серйозних надзвичайних ситуацій. 

У цьому діалозі Генеральний директор ВООЗ д-р Тедрос Адханом Гебреєсус і Верховний комісар ООН з прав людини пан Фолькер Тюрк разом із правозахисниками, політиками, працівниками охорони здоров'я та іншими зацікавленими сторонами обговорять, як захистити право на здоров'я та інші права людини, пов'язані зі здоров'ям, у світі, що переживає хаос. На ньому буде вивчено, як політики можуть виконувати міжнародні зобов'язання, і обговорять дії, які необхідно зробити на глобальному, національному та місцевому рівнях для реалізації права на здоров'я для кожного.

Зареєструватися на онлайн участь можна за посиланням

До Всесвітнього дня здоров'я на сайті ВООЗ розміщена тематична інформація.

Знайте свої права на здоров'я та стратегії для урядів країн. Детальніше за посиланням

Детальніше про права людини

За матеріалами сайту: www.who.int

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також