Google search

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) опублікувала звіт роботи за 2023 р. Так, за підсумками 2023 р. безоплатну медичну допомогу отримали понад 22 млн пацієнтів. За надані послуги НСЗУ виплатила лікарням понад 133 млрд грн.

«У 2023 р., попри виклики повномасштабної війни, НСЗУ спільно з Урядом, іноземними та українськими партнерами зробили все, щоб українці та українки мали доступ до гарантованої державою безоплатної медичної допомоги. Ми зберегли Програму медичних гарантій та розширили її новими послугами», — зазначила голова НСЗУ Наталія Гусак. 

У звіті докладно описано розвиток Програми медичних гарантій — у тому числі про її пріоритетні напрями: реабілітацію та відновлення ментального здоров’я. А також — про розширення програми «Доступні ліки», за якою пацієнти з хронічними захворюваннями отримують ліки й медичні вироби безоплатно або з частковою доплатою. Крім цього, звіт містить аналітичні дані про первинну і спеціалізовану медичну допомогу, ведення електронних медичних записів, роботу програми реімбурсації лікарських засобів. Також детально викладено про розвиток цифрових та аналітичних інструментів НСЗУ.

НСЗУ дякує за співпрацю з міжнародними партнерами. Зокрема, за:

підтримку з боку Уряду США — це проєкти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підтримка реформи охорони здоров’я» і «Безпечні, фінансово доступні та ефективні лікарські засоби для українців» (SAFEMED);

співпрацю з Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні;

співпрацю з Представництвом Світового банку в Україні;

співпрацю з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні;

інші проєкти та програми у співпраці з міжнародними партнерами.

За матеріалами сайту: Український медичний часопис

Звіт НСЗУ за 2023 р. доступний за посиланням

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також