Google search

За результатами проведення всебічної та глибокої оцінки глобальної діяльності університетів України, який провела Лабораторія кіберметрики, НУОЗ України імені П.Л. Шупика посів 23 місце з-поміж понад 290 закладів вищої освіти України.

Це означає, що врахування показників наукової діяльності закладу та її результатів, а також актуальності та ступеню впливу наукових досліджень дозволили НУОЗ України імені П.Л. Шупика піднятися за Вебометричним рейтингом університетів світу вище понад 200 закладів вищої освіти нашої країни.

Ranking Web або Webometrics – це найбільший академічний рейтинг вищих навчальних закладів, що пропонує кожні шість місяців незалежне, об’єктивне, безплатне, відкрите наукове дослідження для надання надійної, багатовимірної, оновленої та корисної інформації про результати діяльності університетів з усього світу.

Метою не є оцінювання вебсайтів, їхнього дизайну чи зручності користування або популярності їхнього контенту відповідно до кількості відвідувань чи відвідувачів. Вебіндикатори розглядаються як допоміжні засоби для правильної, всебічної, глибокої оцінки глобальної діяльності університету, беручи до уваги його діяльність та результати, а також їхню актуальність та вплив.

«Вебометричний рейтинг університетів світу» є ініціативою Cybermetrics Lab, дослідницької групи, що належить до Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), найбільшого державного дослідницького органу Іспанії.

Організація співпрацює з іншими установами іспанської науково-дослідної системи (університетами, автономними урядами, іншими державними та приватними дослідницькими організаціями), а також з соціальними, економічними, національними та іноземними агентами, яким надає свій дослідницький потенціал, людські та матеріальні ресурси для розробки дослідницьких проєктів або у формі консультацій та науково-технічної підтримки.

Лабораторія кіберметрики, що входить до складу CSIC, займається кількісним аналізом Інтернету та вебвмісту, особливо того, що пов’язано з процесами генерації та наукової комунікації наукових знань. Це нова дисципліна, що розвивається й отримала назву кіберметрика або вебометрика.

Лабораторія кіберметрики, використовуючи кількісні методи, розробила та застосувала індикатори, які дозволяють вимірювати наукову активність в Інтернеті. Кіберметричні показники корисні для оцінки науки й техніки та є ідеальним доповненням до результатів, отриманих бібліометричними методами в наукометричних дослідженнях.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також