Google search

Освіта- це надважлива складова розвитку людського капіталу, стійкості та спроможності держави, національної безпеки, економічного та науково-технічного прогресу.

В екосистемі Всеукраїнської програми ментального здоров'я, започаткованої у 2022 році Олена Зеленська, пласт освіти-це фундамент подальшої розбудови сфери ментального здоров'я.

Координаційний центр з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України ініціював інтеграцію програми ВООЗ mhGAP у навчальні програми медичних університетів.

Подбаємо про сталість і тяглість якісних змін та посилення системи підготовки фахівців у сфері ментального здоров'я.

Отож, ми зустрічаємось, спілкуємось, дискутуємо аби випрацювати найбільш дієвий алгоритм.

Спільними зусиллями з робочою групою за лідерства професора О.Чабана – директора Навчально-наукового інституту психічного здоров'я НМУ імені О.Богомольця вже випрацювали проєкт «Концепції інтеграції mhGAP у додипломну освіту».

Разом з НУОЗ України імені П.Л. Шупика працюємо над концептом впровадження mhGAP в програми інтернатури.

Крок за кроком наближаємо той важливий момент, коли питання ментального здоров'я і психосоціальної допомоги будуть наскрізно пронизувати навчальні програми підготовки майбутніх лікарів і медичних сестер.  

Вдячна за творчу і зацікавлену атмосферу обговорення, важливі рекомендації, пропозиції усім учасникам робочої зустрічі - представниками університетів.

Дякуємо за тісну співпрацю Міністерство охорони здоров'я України і World Health Organization Ukraine

  

Джерело: публікація п. Ірини Микичак на власній сторінці Фейсбук

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також