Google search

З 26 липня по 11 серпня 2024 мешканці усієї планети мають змогу насолоджуватися найголовнішим спортивним святом – Олімпійськими іграми ХХХІІІ, які цього року тривають у столиці Франції, Парижі, та 16 інших містах країни.

Попри війну, складні умови для підготовки, психологічний тиск спортсмени олімпійської збірної команди України демонструють незламну волю до перемоги та високі спортивні результати. На сьогодні у медальній скарбничці України 6 нагород: 2 золотих, 1 срібна та 3 бронзових.

До перемог національної олімпійської збірної долучилася Тетяна Куртян – доцент кафедри реабілітаційної медицини, фізичної терапії та спортивної медицини Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.  Тетяна Куртян представляє Українську делегацію в якості тренера-лікаря та входить у склад штабу збірної.

Тетяна Куртян - лікар фізичної та реабілітаційної медицини, лікар команди олімпійської збірної України, працює в НУОЗ України імені П. Л. Шупика з 2009 р., коло професійних інтересів – розробка теоретичних та практичних питань здоров’я спортсменів.

Вітаємо усю команду національної олімпійської збірної, пишаємося здобутками професіоналів своєї справи, зичимо спортсменами перемог та Перемоги Україні!

Нагадуємо, що у суботу (3 серпня 2024 р.)  Україна офіційно виборола свою третю медаль на Олімпіаді в Парижі завдяки зусиллям фехтувальниць на шаблях у командних змаганнях.

 

На фото: Ольга Харлан та Тетяна Куртян.

Ольга Харлан – найуспішніша представниця України в історії Олімпійських ігор, вона здобула дві олімпійські нагороди: бронзу в індивідуальних змаганнях та золото в командній шаблі. Загалом фехтувальниця має у своїй карʼєрі шість олімпійських медалей. Це більше, ніж будь-який український спортсмен в історії (За інформацією сайту ЕСПРЕСО).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також