Google search

08 серпня в НУОЗ України імені П.Л. Шупика відбулася історична подія – було проведено перший в історії закладу та країни іспит для вступників до лікарської резидентури. В аудиторії №32 адміністративного корпусу три претенденти на навчання, які повністю відповідали вимогам, взяли участь у вступному іспиті.

Фахова комісія на навчання до лікарської резидентури рекомендувала прийняти двох лікарів на бюджетну форму навчання, а одного за кошти фізичних/юридичних осіб. Процедура зарахування буде завершена до кінця серпня.

НУОЗ України імені П.Л. Шупика – перший медичний заклад вищої освіти країни, який відповідно до наказу МОЗ України від 29 липня 2024 №1329 «Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2024 році» приймає на підготовку резидентів.

Основною кафедрою для навчання в лікарської резидентурі є кафедра нейрохірургії університету. Завідувач кафедри – член-кореспондент НАМН України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки України, професор Микола Поліщук. Кафедра має потужні клінічні бази та багаторічний досвід науково-практичної та педагогічної діяльності.

Колектив НУОЗ України імені П.Л. Шупика робить все для розвитку медичної освіти країни, максимально сприяє розвитку її наукової, практично діяльності галузі, а також забезпечує розвиток творчого потенціалу кожного працівника галузі.

Як повідомлялося на офіційному сайті МОЗ України, з наступного року кількість спеціальностей у лікарської резидентурі буде збільшено. Основне завдання лікарської резидентури – надати лікарям можливість опановувати вузькоспеціалізовані професійні компетенції у межах певної лікарської спеціальності.

Впровадження лікарської резидентури, зокрема, за вузькопрофільними високотехнологічними лікарськими спеціальностями — важливий крок із реалізації положень чинного законодавства та інтеграції української медичної освіти до європейського освітнього та медичного простору.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також