Google search

Міністерство охорони здоровʼя працює над тим, щоб створити якісні та доступні умови для реабілітації. На цьому під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Чернівецькій області наголосила Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку.

“Розвиток реабілітації в Україні є пріоритетним на державному рівні. Наразі проведено вже чимало роботи в частині створення відповідних умов у реабілітаційних відділеннях по всій країні, аби вони відповідали міжнародним стандартам. Комплексний підхід у підготовці інфраструктури та мультидисциплінарних команд дозволяє надавати висококваліфіковану допомогу в будь-якій області нашої країни.”, - зазначила Марія Карчевич.

Крім того, обговорили забезпечення потреби у підготовці відповідних професіоналів з психологічної допомоги та духовної опіки. Марія Карчевич зазначила, що на сьогодні маємо девʼять закладів вищої освіти, які належать до сфери управління МОЗ, де вже проводять навчання таких фахівців. Зокрема, за спеціальністю «Клінічна психологія» та «Психотерапія», випускники яких отримали відповідні сертифікати.

Нагадаємо, за перші два квартали 2024 року держава оплатила медзакладам понад 1,3 млрд грн в межах пакета Програми медичних гарантій «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в стаціонарних умовах». Наразі така допомога стаціонарно надається у 295 медзакладах по всій Україні. Система розрахована на більше ніж 7 800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення. Усі послуги з реабілітації — безоплатні для людей та повністю покриваються НСЗУ в рамках Програми медичних гарантій.

Публікація за матеріалами сайту: moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 69% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 70% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 69.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також