Google search

Поточну ситуацію з облаштування укриттів у лікарнях обговорили під час наради міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з представниками обласних військових адміністрацій, очільниками обласних департаментів охорони здоров’я та керівниками медзакладів. 

“Питання облаштування укриттів в українських медзакладах є вкрай важливим, враховуючи постійні артобстріли та бомбардування росією цивільної медичної інфраструктури України. Тому працюємо над тим, щоби ще більше розширити мережу укриттів у лікарнях та створити безпечні умови як для роботи медиків, так і для лікування пацієнтів. Для цього цьогоріч уряд виділив один мільярд гривень. Безпека пацієнтів та медиків — пріоритет, тому керівники лікарень мають виконати якомога оперативніше всі умови для своєчасного освоєння субвенції, виділеної для облаштування укриттів.” – зазначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Фінансування для облаштування укриттів виділено для 45 медзакладів у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Львівській та Хмельницькій областях.

Також зазначимо, що субвенція спрямовуватиметься на реалізацію проєктів, повʼязаних з новим будівництвом, реконструкцією, реставрацією, капітальним ремонтом фонду захисних споруд цивільного захисту у медзакладах відповідно до чинних будівельних норм. 

 Звертаємо увагу, що переліки проєктів для подання на МОЗ України були сформовані обласними та Київською міською державними (військовими) адміністраціями, які визначили їхню пріоритетність відповідно до наступних критеріїв:

  • територіальна наближеність медзакладів до зони активних бойових дій або тимчасово окупованих росією територій України;
  • наявність у лікарняному закладі автономних опалення, водопостачання, джерел електропостачання;
  • наявність укладеного договору з НСЗУ за пакетами медичних послуг «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

Нагадаємо, цьогоріч Кабінет Міністрів України виділив один мільярд гривень на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоровʼя. 

Публікація підготовлена за інформацією сайту https://moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також