Google search

Як повідомляється на фейсбук сторінці World Health Organization Ukraine, відбулася 6-та спільна зустріч Міністерства охорони здоров'я України, Центру громадського здоров'я, обласних центрів контролю та профілактики захворювань і Бюро ВООЗ в Україні.

Головною темою зустрічі стало формування візії стратегічного розвитку національної лабораторної мережі у сфері громадського здоров’я для посилення спроможностей раннього виявлення загроз громадського здоров’я задля своєчасного реагування на виклики.

Під час відкриття виїзної наради, д-р Арон Арегай, в.о. керівника програм у сфері охорони здоров’я ВООЗ в Україні, підкреслив важливість роботи епідеміологів у складний для країни період, і важливість системи епіднагляду в інформуванні запиту лабораторних потреб та відповідної стратегії.

Михайло Росада, генеральний директор Центру громадського здоров’я, наголосив на важливості побудови стійкої мережі для проведення лабораторних досліджень для потреб епідеміологічного нагляду.

Учасники обговорювали лабораторні спроможності та виклики, з якими стикається система у контексті епіднагляду за п’ятьма пріоритетними для України інфекційними хворобами, а також ключові теми лабораторної стратегії, що базується на потребах епіднагляду, розрахунок лабораторних потреб, стратегії секвенування, питання біобезпеки та підготовки кадрів.

Значну увагу було приділено організації системи контролю якості ПЛР-лабораторій, включаючи процедури валідації та верифікації ПЛР-методів, а також поточний внутрішній контроль якості.

За результатами заходу напрацьовано низку пропозицій, які будуть відображені у Національному плані дій з безпеки здоров’я та розбудови спроможностей лабораторної мережі для потреб епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами в Україні.

Захід здійснено за підтримки USAID USAID Ukraine - USAID Україна

Інформація підготовлена на основі матеріалів публікації фейсбук сторінці World Health Organization Ukraine

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також