Google search

Координаційний центр з психічного здоров'я КМУ разом з МОЗ і представництвом ВООЗ в Україні зібрав ректорів медичних університетів на зустріч "Інтеграція вищих навчальних медичних закладів у Всеукраїнську програму ментального здоровʼя — ініціативу першої леді Олена Зеленська".

На зустрічі була представлена інформація з формування в Україні системи доступної і якісної психосоціальної підтримки. Розповідалося про пріоритетні проєкти міністерств у сфері ментального здоров'я, розбудову послуг в громадах, про розвиток програм профілактики професійного вигорання. Значна увага також була сконцентрована на розбудові сфери спеціалізованої психіатричної допомоги.

Знаковою темою заходу стало впровадження програми ВООЗ mhGAP у додипломну та післядипломну медичну освіту. Координаційний центр з психічного здоров'я КМУ акцентує на тому, що програма має стати повноцінною складовою системи підготовки медичних працівників як на додипломному етапі, так і в процесі безперервного професійного розвитку (БПР).

У зустрічі взяв участь міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Під час години спілкування з ректорами міністр наголосив, що "...ректорам варто переглянути освітні програми на всіх рівнях вищої та фахової передвищої освіти, аби збільшити час, відведений на вивчення курсів з питань психічного здоров’я, особливо на основі програми mhGAP, адже це ті знання, на які є величезний попит і в яких є надзвичайна потреба в умовах сьогодення”.

Учасники зустрічі-ректори медуніверситетів презентували напрацювання своїх ВНМЗ у сфері психічного здоров'я, поділились досвідом співпраці з Всеукраїнською програмою ментального здоров'я. Ректори особисто ознайомилися з програмою mhGAP та її інструментами, розглянули методологію навчання та концепцію інтеграції mhGAP у вищу медичну освіту.

Наступні кроки передбачають впровадження імплементаційного плану та масштабування навчання за програмою mhGAP у всіх медичних університетах України.

Матеріали підготовлені за інформацією сторінки фейсбука

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також