Google search

27-28 вересня, у Києві,  був проведений 4-й Національний конгрес фізичної та реабілітаційної медицини: «Десять років розвитку фізичної та реабілітаційної медицини в складний період випробувань для України: здобутки, виклики, перспективи», -  присвячений 100 річчю кафедри реабілітаційної медицини, фізичної терапії та спортивної медицини НУОЗ України імені П. Л. Шупика та 10 річчю громадської організації «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини».

520 учасників конгресу у залі та понад 1700 у онлайн форматі, 20 міжнародних спікерів з 10 країн світу (США, Ізраїль, Канада, Італія, Словенія, Естонія, Австралія, Норвегія, Швеція та Литва), 81 українській спікер – упродовж двох днів обговорювали здобутки, проблеми та шляхи розвитку системи реабілітації в Україні у надзвичайно складний час війни та повоєнний період. Наукові доповіді змінювались на  майстер-класи,  ворк-шопи у  27 секціях,  у трьох залах одночасно!

Учасників конгресу тепло вітали та виступили з доповідями: ректор НУОЗ України імені П.Л. Шупика, академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський;   Радниця – уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна; заступниця директора Департаменту високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України  Ірина Семоненко; Керівник  Українського бюро ВООЗ, доктор Ярно Хабіхт;  Президент Європейського товариства ФРМ, професор Клемен Граблевек; Президент Секції і Борду ФРМ Європейського товариства медичних спеціалістів, професор Мауро Замполіні;  Голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак;  Радник президента України з питань постраждалих під час війни Вадим Свириденко; Радниця міністерки  соціальної політики України Ірина Кульчицька.

НУОЗ України імені П.Л. Шупика на конгресі гідно представляли: завідувач кафедри реабілітаційної медицини фізичної терапії та спортивної медицини, професор Олександр Владимиров з доповіддю: «Пам’ ятаємо,  наслідуємо та реорганізуємо діяльність відповідно до викликів сьогодення» - до 100- річчя  кафедри реабілітаційної медицини, фізичної терапії та спортивної медицини НУОЗ України імені П. Л. Шупика» (2 доповіді та модератор у 3 -х секціях конгресу), проректор НУОЗ України імені П.Л. Шупика, професор Раїса Моісеєнко, професор Наталія Владимирова (доповідач та  модератор секції), доцент Тетяна Куртян (2 доповіді та модератор секції), доцент Оксана Назар (доповідач та модератор секції), доцент Володимир Мартинюк, доцент Людмила Волгіна, асистент Юлія Чумак, асистент Олексій Казаков (майстер-клас та модератор секції). Активну участь у роботі конгресу взяли слухачі кафедри реабілітаційної медицини, фізичної терапії та спортивної медицини:  лікарі-інтерни за спеціальністю ФРМ, майбутні магістри за спеціальністю «фізична терапія», майбутні магістри за спеціальністю «протезування-ортезування», курсанти циклу спеціалізації «фізична та реабілітаційна медицина».

З програмною доповіддю на конгресі: «Громадська організація «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» десять років у розбудові системи реабілітації в Україні» виступив Олександр Владимиров, Голова Правління ГО УТФРМ, Національний менеджер в Україні Board UEMS PRM, професор, лікар FEBPRM.

Для  нашого університету почесно, що вже 4-й  Національний конгрес фізичної та реабілітаційної медицини «Десять років розвитку фізичної та реабілітаційної  медицини в складний період випробувань для України»  знову  відбувся  під егідою  НУОЗ України  імені П.Л. Шупика.

Ситуація з  великою кількістю  постраждалих у ході війни потребує нових системних підходів до організації  відновлення їх здоров’я станом натепер та у майбутньому, тому потрібно екстрено удосконалювати та розвивати існуючі системи реабілітації в Україні - результати  роботи конгресу знайдуть практичне впровадження у справі подальшої розбудови сучасної системи реабілітації в Україні, як у період війни, так повоєнний період.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також