Google search

06 вересня 2019 року в Міністерстві охорони здоров'я України відбулася нарада за участі  міністра Зоряни Скалецької з керівниками департаментів та управлінь охорони здоров’я обласних держадміністрацій. 

Очільниця галузі окреслила нагальні завдання охорони здоров‘я, які випливають з прийнятої раніше Концепції реформування охорони здоров’я України.  

Для реалізації вказаної політики між Міністерством охорони здоров'я, обласними структурними підрозділами та органами місцевого самоврядування має налагодитись чітка процедура прийняття рішень та чесна прозора комунікація – наголосила міністр. В пріоритетах залишаються реформування екстреної медичної допомоги, первинної ланки, медичної освіти, спеціалізованої медичної допомоги з  реорганізацією на комунальні некомерційні підприємства, щоб отримати фінансування за договорами з НСЗУ з 2020 року.

У нараді взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П. Л. Шупика професор О. Толстанов та завідувач кафедри медицини катастроф та військово-медичної допомоги професор Г.  Рощін.


Відбулася зустріч з керівниками департаментів охорони здоров'я м. Київ, Житомирської, Полтавської, Херсонської, Запорізької, Харківської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської  та інших облдержадміністрацій під час якої обговорили питання співпраці вказаних областей з НМАПО імені П. Л. Шупика.

Читайте також