Google search

 
 

17.05.2023 відбулось чергове засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.

Проводив засідання голова вченої ради, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов, який зазначив, що незважаючи на воєнний стан в Україні та карантин через COVID-19, співробітники закладу продовжують виконувати свою соціальну роль в наданні освітніх послуг (лікарям, інтернам, здобувачам вищої освіти) та продовжують займатися науковою діяльністю.  За дорученням в. о. ректора, академіка НАМН України професора В’ячеслава Камінського атестати професорів та доцентів було вручено головою вченої ради, чл.-кор. НАМН України професором Олександром Толстановим та першим проректором, чл.-кор. НАМН України професором Юрієм Вдовиченком.

Голова вченої ради, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов проінформував присутніх про наказ МОЗ України від 15 травня 2023 р. № 889 «Про оголошення та проведення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика». 

Першим питанням порядку денного заслухано заступника начальника планово-фінансового відділу Тетяну Трубчик з фінансовим звітом Університету за 2022 р. В обговоренні взяв участь начальник планово-фінансового відділу Олег Миронець, який визначив перспективні шляхи розвитку Університету для поповнення спеціального фонду на 2023 рік. 

Учений секретар, доцент Тетяна Бухановська представила кандидатів на посади завідувачів кафедр та професора, яких було обрано за результатами таємного голосування.

Третім питанням заслухано доповідь проректора з науково-педагогічної роботи, професора Вікторії Горачук, яка зазначила необхідність дотримання науково-педагогічними працівниками рейтингових показників та запропонувала внести зміни до Положення про рейтингове оцінювання процесів кафедр, факультетів/навчально-наукових інститутів НУОЗ України імені П. Л. Шупика, що було підтримано членами вченої ради.

Професор Володимир Краснов представив інформаційну доповідь щодо позиціонування закладу в щорічному академічному рейтингу ЗВО «ТОП-200 Україна». 

З рішенням вченої ради медичного факультету за результатами звіту завідувача кафедри акушерства і гінекології №1 професора Олега Голяновського за період з травня 2018 року по червень 2023 року виступила голова вченої ради медичного факультету, професор Ольга Процюк. 

Вчена рада також затвердила склад разових спеціалізованих вчених рад та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Перший проректор, чл.-кор. НАМН України, професор Юрій Вдовиченко представив навчальні плани та програми циклів тематичного удосконалення, які були затверджені вченою радою. Проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук представила на розгляд питання за науковим напрямом, які були підтримані вченої радою до затвердження.

Начальник відділу юридичного та правового забезпечення Тетяна Вознюк виступила з пропозицією внести зміни і доповнення та затвердити у новій редакції низку локальних нормативних документів. Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

В рамках обговорення питання пілотного проекту щодо запровадження системи проведення короткотривалих циклів виступив представник робочої групи завідувач кафедри медицини невідкладних станів, професор Антон Волосовець, який визначив основні етапи та ключові моменти імплементації короткотривалих навчальних циклів в університеті і відмітив переваги даних кроків для колективу працівників НУОЗ України імені П. Л. Шупика.  

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 14 червня 2023 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також