Google search

 
 

У досить нелегкий для нашої країни час, в період воєнних дій на території нашої Батьківщини, університет не припиняє співпрацю із зарубіжними організаціями та закладами. Ми отримуємо всебічну підтримку від наших партнерів.

Одним із таких є MeдГлобал (MedGlobal) — гуманітарна благодійна неурядова організація, яка забезпечує реагування на надзвичайні ситуації та підтримку програм охорони здоров’я для підвищення їхньої стійкості, залучає волонтерів, а також надає медичне обладнання, ліки та витратні матеріали, у тому числі для підготовки кадрів для сфери охорони здоров'я. Їхні програми охорони здоров’я надають підтримку жертвам воєнних дій, катастроф, біженцям, переміщеним особам тощо.

Нещодавно відбулась зустріч в. о. ректора академіка В’ячеслава Камінського та керівного складу Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика з представником MeдГлобал – професором громадського здоров’я Нахрін Ахмед та представником MeдГлобал в Україні Олександрою Козловською. Під час зустрічі обговорювались перспективи співпраці та можливості посилення освітньої складової для студентів, лікарів-інтернів та слухачів у формуванні та вдосконаленні практичних навичок. Гості відвідали та ознайомилися з діяльністю центру симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка. Директор центру, професор Алла Вітюк розповіла про історію створення, потужності та можливості тренінгового центру. Було обговорено стратегічні питання з посилення освітніх можливостей центру, а саме створення ситуативно-програмованих кімнат з імітації надання всіх видів медичної допомоги в умовах доклінічної, стаціонарної, оперативної допомоги із створення віртуального простору, враховуючи особливості невідкладних станів не тільки під час природніх катаклізмів та антропогенних аварій, а й під час бойових дій.

Результатом зустрічі стало надання MeдГлобал благодійної допомоги на суму понад триста тисяч гривень для центру симуляційних методів навчання університету - навчального обладнання та розхідних матеріалів, у тому числі комплектів хімічного захисту, тренувальних манекенів, комплектів для серцево-легеневої реанімації, тренажерів для реабілітації осіб з травмами ніг, тощо. Завдяки цьому відпрацювання практичних навичок студентами, лікарями-інтернами та вдосконалення професійних компетентностей лікарів різних спеціальностей стає більш адаптованим до потреб сучасності та наближеним до умов реальності.

Під час другої зустрічі в. о. ректора В’ячеслава Камінського з представником MeдГлобал в Україні Олександрою Козловською були підписані офіційні документи про передачу пожертви від благодійної організації MeдГлобал університету для використання в навчальних цілях у центрі симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка. 

Університет щиро вдячний благодійному фонду MeдГлобал за надану гуманітарну допомогу та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 78% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також