Google search

 
 

14.06.2023 відбулось чергове засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, у якому взяв участь міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Проводив засідання голова вченої ради, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов.

В. о. ректора академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський представив звіт про роботу керівництва університету за перше півріччя 2023 року. 

Розпочав дискусію з членами вченої ради міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, який зазначив візію та роль НУОЗ України імені П. Л. Шупика в розвитку та відновленні медичної галузі в Україні, та зокрема в системі медичної освіти.

Також очільник галузі детально розповів про кроки, які планує Президент України та уряд разом з міністерством, щодо створення університетських клінік в Україні, що є важливим кроком до входження нашої країни в ЄС та розвитку медичного туризму.

 

Міністр охорони здоров’я схвалив бачення керівництва університету в подальшому розвитку закладу, який має бути науково-аналітичним центром. В обговоренні прийняли участь перший проректор, чл.-кор. НАМН України професор Юрій Вдовиченко та голова вченої ради, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов.

Проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук виступила з доповіддю про удосконалення підготовки науково-педагогічних кадрів в аспірантурі та докторантурі та представила на розгляд питання за науковим напрямом, які були підтримані вченої радою до затвердження. 

Учений секретар, доцент Тетяна Бухановська представила кандидата на посаду завідувача кафедри офтальмології професора Олексія Путієнка та кандидата на присвоєння вченого звання доцента кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Оксану Погорілу, яких було обрано за результатами таємного голосування.

 

Голова вченої ради Інституту післядипломної освіти професор Олена  Шарікадзе представила рішення вченої ради Інституту післядипломної освіти за результатами звіту завідувача кафедри терапії та ревматології за період з червня 2018 року по червень 2023 року, яке була затверджено членами вченої ради університету.

З рішенням вченої ради стоматологічного факультету за результатами звіту завідувача кафедри стоматології за період з червня 2018 року по червень 2023 року виступила голова вченої ради стоматологічного факультету професор Ірина Трубка. Шляхом відкритого голосування дане рішення було затверджено членами вченої ради.

 

Вчена рада також затвердила склад разових спеціалізованих вчених рад та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Перший проректор, чл.-кор. НАМН України професор Юрій Вдовиченко представив навчальні плани та програми циклів тематичного удосконалення, які були затверджені вченою радою. 

Начальник відділу юридичного та правового забезпечення Тетяна Вознюк виступила з пропозицією внести зміни і доповнення та затвердити у новій редакції низку локальних нормативних документів. Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 13 вересня 2023 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також