Google search

 
 

Останній тиждень став  знаковим для усієї спільноти акушерів-гінекологів України. Асоціація акушерів-гінекологів України  (ГО «ААГУ») мала честь відвідати XXIV Всесвітній конгрес з акушерства та гінекології, що проходив з 9 по 12 жовтня у м. Париж FIGO 2023 (International Federation of Gynecology and Obstetrics). 

10 лекційний залів у Парижському конференц-центрі: 7 тисяч зареєстрованих учасників, понад 56 годин безперервних доповідей від делегатів з усього світу. Програма заходу кожного з  чотирьох днів цього міжнародного заходу була насичена цікавими доповідями про результати наукових досліджень, про новітні стратегії щодо фундаментальних питань з акушерства, гінекології та репродуктології. Зокрема були розглянуті проблемні питання захворюваності та смертності вагітних, породіль та новонароджених в країнах із низьким рівнем доходів.

Українська делегація мала змогу доповідати перед всесвітньою науково-медичною спільнотою про актуальні питання надання медичної допомоги жінкам та новонародженим під час війни, про виклики з якими стикаються українські лікарі. 

Від науковців НУОЗ України імені П.Л. Шупика та ГО «ААГУ» були представлені доповіді  академіка НАМН України професора Вʼячеслава Камінського, професорів Олега Голяновського, Ауріки Суханової, Людмили Воробей, Андрія Бербеця, Олександри Бойчук, Гульсим Манасової, Алли Бойчук, головного наукового співробітника Тетяни Коломійченко, доцента Ігоря Головчака. Міжнародним експертам була представлена також доповідь к.мед.н. Анастасія Сербенюк про особливості навчання студентів та інтернів під час військових дій в Україні, яка була підготовлена під керівництвом професора В. Камінського.

Модерувала усі заходи (2 флеш-секції) української делегації к.мед.н. А. Сербенюк. Саме завдяки потужній роботі української делегації ГО «ААГУ» та величезній  підтримці наших іноземних друзів та колег з EBCOG та FIGO (Prof. Frank Louwen, Dr. Jeanne Conry, Prof.Philippe Descamp, Dr. Tahir Mahmood та інших) відбулась історична подія. Серед 35 країн-кандидатів вперше в історії Україна була обрана та увійшла разом з 6 іншими країнами в Президію FIGO! Це надзвичайно важливий день для всіх акушерів-гінекологів України.

Це результат багаторічної праці академіка НАМН України професора Вʼячеслава Камінського, професора Андрія Ткаченка, активного внеску  нового керівника міжнародного відділу ГО «ААГУ» доцента Дмитра Ледіна.

Необхідно відмітити значний вклад в організацію поїздки української делегації членів виконавчого комітету ГО «ААГУ» професора Кирила Чайки, Ганни Тимко, Тетяни Коломійченко. Велика вдячність усім делегатам ААГУ, які взяли участь у даному конгресі і зробили все для того, аби ця визначна подія в житті ААГУ та Української акушерсько-гінекологічної спільноти відбулась. 

Це нові можливості та перспективи для усіх нас! 

Працюємо далі!

Разом до перемоги!

Слава Україні! Героям Слава!

Читайте також