Google search

 
 

Незважаючи на воєнний час, обстріли, руйнування та значну міграцію населення, фахівці Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб не сповільнюють свою діяльність, а навпаки, проактивно залучаються до розвитку системи громадського здоров’я регіону. Саме на Харківщині вже до кінця 2023 р. вперше в Україні буде здійснене комплексне дослідження поведінкових детермінант здоров’я за методологією, рекомендованою ВООЗ.

Такі домовленості були досягнуті під час зустрічі проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професора Олесі Гульчій та заступника генерального директора з епідеміологічних та санітарно-гігієнічних питань ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Нелі Новіцької. Інструмент моніторингу поведінки, сприйняття ризиків та дезінформації, який буде використаний для дослідження, розроблений фахівцями Університету в межах бюджетної науково-дослідної роботи та у співпраці з відділом поведінкових детермінант Європейського регіонального бюро ВООЗ. Співробітники Харківського ОЦКПХ забезпечать проведення репрезентативного для Харківщини дослідження.

Поведінкові детермінанти здоров’я, такі як шкідливі звички, грамотність щодо здоров’я, довіра до джерел інформації та інституцій, потреба у фізичній та психологічній реабілітації розглядаються зараз як найбільш перспективні для поліпшення здоров’я населення Європейського регіону ВООЗ. Отримання результатів про реагування на надзвичайні ситуації, потреби населення, що перебуває у безпосередній близькості до бойових дій є надзвичайно важливим компонентом формування стратегії та тактики відновлення системи охорони здоров’я як під час, так і після завершення війни. Детальніше про поведінкові детермінанти, хід роботи та команду проекту можна дізнатися на сайті науково-дослідної роботи bci.nuozu.edu.ua.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 74.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також