Google search

 
 

14 лютого 2024 року відбулось планове засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика. В засіданні прийняв участь професор Сергій Убогов, начальник Управління медичних кадрів, освіти і науки МОЗ України, який привітав членів вченої ради та побажав їм нових звершень та досягнень при підготовці кваліфікованих медичних кадрів, в науці та практичній роботі в лікувальних закладах України. Професор Сергій Убогов оголосив наказ МОЗ України від 12 лютого 2024 р. № 242 «Про проведення комісійної перевірки» та просив створення належних умов для роботи комісії.

Голова вченої ради чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов і академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський, ректор, вручили пам’ятні знаки «Відзнака Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика» працівникам закладу: Іванні Андрійчук, Світлані Квасовій та професору Марині Маменко. Також оголошено подяки ректора професору Вадиму Гетьману, академіку НАМН України, професору Володимиру Коваленку, професору Івану Козяріну, професору Володимиру Мішалову та професору Анатолію Царенку.

Професор Олександр Дуда представив актову промову щодо пандемії «хвороби Х»: що нас може очікувати в майбутньому.

Наступним заслухано доповідь чл.-кор. НАМН України професора Юрія Вдовиченка про виконання навчально-виробничого плану НУОЗ України імені П. Л. Шупика в 2023 році та завдання з провадження освітньої діяльності за різними ступенями вищої освіти та ліцензованими спеціальностями на 2024 рік, яка була затверджена членами вченої ради.

 

При розгляді третього питання Порядку денного чл.-кор. НАМН України, професор Юрій Вдовиченко доповів про запропоновані ректором академіком НАМН України, професором В’ячеславом Камінським зміни в структурі та штатному розписі НУОЗ України імені П. Л. Шупика, які були погоджені робочою групою з реорганізації структурних підрозділів. Вчена рада затвердила запропоновані зміни.

Надалі вчена рада заслухала та затвердила фінансовий звіт НУОЗ України імені П.Л. Шупика за 2023 рік, який представив начальник планово-фінансового відділу Олег Миронець.

Доцент Тетяна Бухановська, учений секретар, проінформувала присутніх про результати моніторингу виконання рішень вченої ради у 2023 році та окреслила завдання з удосконалення організації роботи вченої ради на 2024 рік.

Членами вченої ради прийнято до відома результати підсумків роботи постійної комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з наукової діяльності та навчально-методичної роботи з вищої освіти за 2023 рік, які представила професор Наталія Савичук, голова комісії з наукової діяльності та навчально-методичної роботи з вищої освіти. Також були затверджені плани роботи на 2024 рік постійної комісії вченої ради з наукової діяльності та навчально-методичної роботи з вищої освіти та постійної комісії з навчально-методичної роботи.

 

Вчена рада також затвердила індивідуальні плани наукових робіт здобувачів наукових ступенів та ступеня доктора філософії, склад разових спеціалізованих вчених рад та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук представила на розгляд навчальні плани та робочі програми у сфері післядипломної освіти галузі знань 22 «Охорона здоров’я», навчальні плани та робочі програми циклів тематичного удосконалення та навчальні плани та програми стажування лікарів, які підтверджують звання «Лікар-спеціаліст», які були затверджені членами вченої ради шляхом відкритого голосування.

Представлені професором Наталією Савичук питання за науковим напрямом були підтримані вченої радою до затвердження.

Начальник юридичного відділу Тетяна Вознюк виступила з пропозицією затвердити низку локальних нормативних документів, внести зміни та доповнення і затвердити у новій редакції окремі положення. Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 13 березня 2024 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також