Google search

 
 

Наприкінці минулого року в НУОЗ України імені П.Л. Шупика відбулася знаменна подія – команда дослідників з Каролінського Інституту та нашого Університету здобули спільне грантове фінансування для реалізації проекту «Підтримка аспірантів як вагомий елемент посилення системи охорони здоров’я на деокупованих територіях в Україні», який відбуваєтсья за підтримки Шведського Інституту.

І хоча процедури погодження партнерської угоди між нашими закладами ще тривають, команда дослідників під керівництвом президента Шведського медичного товариства професора Каролінського Інституту Tobias Alfvén та проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професора Олесі Гульчій активно планує заходи, що будуть здійснені в межах проекту.

Упродовж лютого 2024 р. проведено дві відео конференції під час яких обговорено основні підходи щодо планування дослідження, шляхів залучення безпосередніх учасників з середовища аспірантів та молодих науковців та ширшого кола бенефіціарів з усієї України. Особливу увагу буде приділено чотирьом семінарам, спрямованим на розвиток професійних компетенцій молодих науковців та зміцнення системи охорони здоров’я. Їхня тематика охопить впровадження результатів наукових досліджень у практику охорони здоров’я, сприяння інноваціям та мультисекторальній взаємодії, комунікації результатів наукових досліджень та візуалізації даних, а насамкінець – узагальненню підходів щодо посилення системи охорони здоров’я, зокрема і на деокупованих територіях.

Наш університет вже має досвід успішної співпраці із науковцями Каролінського інституту – провідного медичного університету Європи, який має традиції підготовки лікарів з 1810 року та відповідно до заповіту Альфреда Нобеля визначає лауреатів на отримання Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини. Реалізація проекту «Підтримка аспірантів як вагомий елемент посилення системи охорони здоров’я на деокупованих територіях в Україні» – це внесок науковців у спільну роботу з посилення спроможностей України у відбудові системи охорони здоров’я на деокупованих територіях.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також