Google search

 
 

За дорученням ректора та за підтримки Посольства України в Королівстві Іспанія з безпосередньою участю Почесного консула України у Валенсії Пабло Хіль Лопес відбулась установча зустріч директора Центру інноваційної діяльності та інвестицій Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика Володимира Івчука та директора Валенсійської школи досліджень в охороні здоров’я Міністерства охорони здоров’я та громадського здоров’я автономії Валенсія Густаво Зорагоза.

Мета зустрічі - налагодити контакти з дослідницькими, освітніми та медичними установами автономії Валенсія, створити передумови для довготривалої співпраці університету та провідними установами автономії Валенсія.

Результатами зустрічі стали: взаємна презентація діяльності обох закладів, огляд систем охорони здоров’я України на сьогоднішньому етапі реформування та системи охорони здоров’я автономії Валенсія та Королівства Іспанії в цілому. Сторони обмінялись офіційними листами, поділились планами та розпочали підготовку до візиту розширеної делегації університету до Валенсійської школи досліджень в охороні здоров’я, університетів Валенсії відповідно до перспективних напрямків діяльності університету.

Довідково: Валенсійська школа досліджень в охороні здоров’я є провідним центром з науково-технічної підтримки з питань навчання, викладання та досліджень в системі охорони здоров’я автономії Валенсія (населення автономії близько 4,8 млн жителів). На сьогодні заклад в складі Міністерства охорони здоров’я та громадського здоров’я автономії Валенсія відповідає за безперервне навчання медичних (77 тисяч медичних працівників) та немедичних працівників автономії Валенсія.

За результатами 2023 року слухачами Школи стали 115 тис. медичних та немедичних працівників за усіма програмами навчання.

До сфери діяльності Валенсійської школи досліджень в охороні здоров’я відносяться:

  • Управління та організація безперервного навчання медичного та немедичного персоналу в системі охорони здоров’я автономії Валенсія.
  • Підготовка медичного та медсестринського персоналу за спеціальністю «Охорона праці» «Акушерство».
  • Координація медичних ресурсів для практичної та клінічної підготовки студентів в системі охорони здоров'я Валенсії.
  • Розробка угод про співпрацю щодо медичного навчання з університетами та іншими установи.
  • Керівництво бібліотечною, документально-видавничою службою Міністерства охорони здоров'я та громадського здоров'я Валенсії.
  • Атестація навчання з питань охорони здоров'я, отриманого в інших громадах автономії.
  • Визнання професійних кваліфікацій, отриманих в Європейському Союзі та акредитація професійні звання в галузі охорони здоров'я, отриманих в автономії Валенсія. Також для професійної діяльності в іншій державі-члені Європейського Союзу.
  • Визнання офіційного статусу курсів здоров'я, які проводяться в автономії Валенсія.
  • Комісія з підвищення кваліфікації (CFC) для медичних працівників.

Особливу подяку хочемо висловити Почесному консулу України у Валенсії Пабло Хіль Лопес та його дружині за приділений час та чітку організацію, безпосередню участь в ряді важливих зустрічей в період перебування у Валенсії. Очікуємо подальшої співпраці та готуємось до нових робочих зустрічей.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 68% - 5 Голосів
Корисність матеріалу: 80.6% - 5 Голосів
Доступність матеріалу: 64.8% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також