Google search

 
 

13 березня 2024 року відбулось чергове засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, яке розпочалось з вручення відзнак ректором, академіком НАМН України професором В’ячеславом Камінським та головою вченої ради чл.-кор. НАМН України, професором Олександром Толстановим, науково-педагогічним працівникам закладу. Пам’ятний знак «Відзнака Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика» отримала професор Ольга Горбатюк. Оголошено подяку ректора академіку НАМН України, чл.-кор. НАН України професору Миколі Троньку.

За рішенням засідання атестаційної колегії МОН України відбулось вручення атестатів професора кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної та лабораторної імунології Юлії Щербаковій та професора кафедри акушерства, гінекології та медицини плода Олені Щербінській, атестати доцента отримали доцент кафедри радіології Марія Кузеванова, доцент кафедри онкології Ольга Пономарьова та асистент кафедри терапії Руслан Хайрнасов.

Згідно затвердженого Порядку денного з першою доповіддю виступила професор Раїса Моісеєнко, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та діяльності університетських клінік, яка представила звіт з лікувально-діагностичної роботи в НУОЗ України імені П. Л. Шупика в 2023 році: набутий досвід в умовах воєнного стану, а також доповіла, як голова комісії, про підсумки роботи постійної комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з клінічної роботи за 2023 рік та проєкт плану роботи на 2024 рік.

 В обговоренні даних питань виступили професор Олександр Владимиров, завідувач кафедри реабілітаційної медицини фізичної терапії та спортивної медицини та професор Прокіп Гордійчук завідувач кафедри онкології. Ректор, академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський зауважив на необхідності створення Університетської клініки, внесенні змін в закон «Про інтернатуру» та необхідності впровадження резидентури. Вченою радою затверджено проєкт рішення з даного питання та проєкт плану роботи постійної комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з клінічної роботи на 2024 рік.

При розгляді кадрових питань учений секретар, доцент Тетяна Бухановська представила кандидатів на присвоєння вченого звання професора кафедри ядерної медицини, радіаційної онкології та радіаційної безпеки д. мед. н. доцента Павла Короля та на присвоєння вченого звання доцента кафедри радіології – к. мед. н. Юлію Сторожчук, яких було обрано за результатами таємного голосування. Також одноголосно підтримано рішення вченої ради Української військово-медичної академії про обрання Олександра Шматенка дійсним членом-кореспондентом НАН України та підтримано рішення Інституту проблем реєстрації інформації НАН України про обрання Андрія Крючина академіком НАН України.

Наступним заслухано доповідь першого проректора, чл.-кор. НАМН України професора Юрія Вдовиченка, який представив результати роботи постійної кадрової комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з реалізації кадрової політики в 2023 році. В обговоренні даного питання виступив начальник відділу кадрів Віталій Медведенко.

Вчена рада також затвердила індивідуальні плани наукових робіт здобувачів наукового ступеня доктора філософії та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук представила на розгляд питання за науковим напрямом та рекомендації постійної комісії вченої ради з навчально-методичної роботи, які були підтримані вченої радою до затвердження.

Начальник юридичного відділу Тетяна Вознюк виступила з пропозицією затвердити низку локальних нормативних документів, внести зміни та доповнення та затвердити у новій редакції окремі положення. Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

Наприкінці засідання виступив координатор Платформи «МІСІЯ-ЗДОРОВ’Я: разом задля активного довголіття» к. мед. н. Ігор Найда, який представив доповідь на тему: «Турбота про здоров’я: інтелектуальні науково-освітні інвестиції у відновлення, збереження і зміцнення здоров’я людського капіталу та розвиток економіки».

 Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 10 квітня 2024 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 87.5% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 50.4% - 5 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також