Google search

 
 

Протягом періоду з 16 по 21 березня 2024 року в Національному університеті охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика відбувся другий етап реалізації проєкту Міністерства охорони здоров'я України, спрямованого на збільшення кількості сертифікованих інструкторів у відповідності до стандартів невідкладної медичної допомоги: Basic Life Support (BLS), Advanced Cardiovascular Life Support (ACLS) та Pediatric Advanced Life Support (PALS).

Цього разу за підтримки міжнародної благодійної організації "MedGlobal", інструктори Американської Кардіологічної Асоціації (American Heart Association) провели шестиденні тренінги з покращення практичних навичок українських лікарів. У заході взяли участь понад 100 науково-педагогічних працівників із 15 медичних університетів України, з-поміж них було 12 професорів, 40 доцентів, 30 асистентів, а також аспіранти та викладачі.

Матеріально-технічне забезпечення Навчально-виробничого центру симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка університету, що було нещодавно поповнене завдяки дотаціям благодійної організації "MedGlobal", дозволило нашим колегам відпрацювати практичні навички на рівні вимог міжнародних стандартів.

Особлива увага під час навчання приділялася вдосконаленню навичок у ситуаціях, що загрожують життю пацієнта, зокрема навички зі забезпечення ефективної компресії грудної клітки, використанню автоматичного зовнішнього дефібрилятора та іншим важливим аспектам.

Кожного дня працівники навчального центру, зокрема директор, професор Алла Вітюк та фахівець центру Світлана Дзюняк, надавали необхідну організаційну підтримку учасникам проєкту.

За дорученням ректора університету всіх учасників тренінгу привітав з успішним завершенням навчання та вручив сертифікати проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва – Олег Шевченко.

Учасники проєкту висловили подяку адміністрації університету, представникам та інструкторам "MedGlobal" за якісно організований захід та можливість підвищення своїх професійних практичних навичок.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також