Google search

 
 

22 березня 2024 року за підтримки МОЗ України в НУОЗ України імені П. Л. Шупика в онлайн форматі відбулася міжнародна конференція на тему "Стандартні помилки при лікуванні бойових пошкоджень кінцівок та варіанти їх запобігання».

Захід зібрав понад 2000 відомих експертів з різних країн світу та представників сфери охорони здоров’я України. Організатором конференції виступив НУОЗ України імені П. Л. Шупика (кафедра ортопедії та травматології, завідувач – професор Микола Анкін), співорганізаторами – ГО «Всеукраїнська асоціація хірургії пошкоджень та реабілітації» та БФ «Пацієнти України».

Під час відкриття заходу учасників привітали: Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України; Олесь Довгий, народний депутат України, голова підкомітету з медичного страхування Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування; академік НАМН України В'ячеслав Камінський, ректор НУОЗ України імені П. Л. Шупика; Роман Деркач, віцепрезидент ГО "Всеукраїнська асоціація хірургії пошкоджень та реабілітації".

Професор Микола Анкін, завідувач кафедри ортопедії і травматології, виступив з доповіддю на тему «Ранній аналіз результатів лікування з бойовими травмами кінцівок в умовах цивільного лікувального закладу», яка містила результати клінічної роботи кафедри. Доктор медичних наук Юрій Ярмолюк, полковник медичної служби, начальник клініки ушкоджень НВМКЦ «ГВКГ», головний травматолог ЗСУ, деталізував технології апаратного лікування постраждалих зі значними вогнепальними діафізарними дефектами довгих кісток. Доктор медичних наук Ігор Зазірний, керівник центру ортопедії, травматології та спортивної медицини КЛ “Феофанія” виступив із доповіддю на тему «Особливості лікування та реабілітації поранених з внутрішньосуглобовими переломами кінцівок». Також із доповідями виступили наукові та науково-педагогічні працівники наукових установ і закладів вищої освіти, а також працівники закладів охорони здоров’я.

Конференція надала можливість лікарям: анестезіологам, ортопедам-травматологам, дитячим ортопедам-травматологам і хірургам, судинним хірургам, хірургам, реабілітологам долучитися до активних дискусій та удосконалити навики методів лікування бойових пошкоджень кінцівок та варіанти їх запобігання.

Дякуємо всім учасникам, спікерам та організаторам за успішну реалізацію заходу, який зробив значний внесок у розвиток медичної науки та практики.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також