Google search

 
 

На виконання наказу МОЗ України від 14.03.2024 р. № 440 розпочався процес реорганізації державної установи «Український науково-дослідний інститут промислової медицини» (ДУ «УКРНДІПРОММЕД») в м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) шляхом приєднання до Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.

Головою комісії з реорганізації призначено завідувача кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НУОЗ України імені П. Л. Шупика професора Дениса Варивончика. Процес реорганізації триватиме впродовж 3-х місяців (до 14.06.2024 р.).

ДУ «УКРНДІПРОММЕД» був створений у 1955 році і був однією із найбільших наукових установ країни з питань медицини праці. На теперішній час Інститут має два наукових підрозділи та клініку на 200 ліжок профпатологічного профілю. На базі Інституту надається медико-профілактична допомога працівникам залізорудної, вугільної, уранової, металургійної та машинобудівної промисловості. В Інституті працюють комісія з медичних оглядів працівників, центр психофізіологічної експертизи, профпатологічна лікарсько-експертна комісія.

Приєднання ДУ «УКРНДІПРОММЕД» до НУОЗ України імені П.Л. Шупика надасть змогу створити в країні науково-медичний кластер нового типу. Результати реорганізації забезпечать доступність сучасної високотехнологічної медико-профілактичної допомоги, яку надають фахівці нашого університету, для працівників стратегічно важливих галузей економічної діяльності, а також сприятимуть розширенню навчальної, наукової та лікувальної діяльності задля реалізації місії та стратегії діяльності нашого закладу.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 65.17% - 6 Голосів
Корисність матеріалу: 48.75% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 49% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також