Google search

 
 

10 квітня 2024 року відбулось чергове засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, яке розпочалось з виконання державного гімну та вшанування хвилиною мовчання пам’ять полеглих захисників України.

На засіданні був присутнім професор Сергій Павловський, директор Комунальної науково-дослідної установи «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста», який подякував колективу університету за участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «PROКИЇВ», а також від імені Голови Київської міської державної адміністрації, міського голови Віталія Кличка вручив «Почесну відзнаку» за вагомий внесок НУОЗ України імені П. Л. Шупика у розвиток системи якості вищої освіти в місті Києві, забезпечення якісної освітньо-наукової діяльності та підготовку висококваліфікованих професіоналів своєї справи. Відзнаку вручено ректору. Академік НАМН України професор В’ячеслав Камінський у своєму виступі підкреслив, що задача НУОЗ України імені П. Л. Шупика – показати високий рівень конкурентоспроможності серед закладів вищої освіти України, ознайомити з можливостями та перспективами навчання, а також заохотити велику кількість абітурієнтів.

Також пам’ятний знак «Відзнака Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика» отримала професор Ольга Біляєва, якій вручили академік НАМН України професор В’ячеслав Камінський та голова вченої ради чл.-кор. НАМН України професор Олександр Толстанов.

Згідно затвердженого Порядку денного з першою доповіддю виступила професор Наталія Савичук, проректор з наукової роботи, яка представила доповідь «Науково-дослідницька та інноваційна діяльність у НУОЗ України імені П. Л. Шупика в 2023 році та напрями удосконалення в 2024 році. В обговоренні з результатами НДР кафедри комбустіології та пластичної хірургії виступив професор Георгій Козинець. Вчена рада визначила задовільною роботу науково-педагогічних і наукових працівників університету з наукової діяльності, впровадження її в навчальний та лікувально-діагностичний процеси.

Доцент Олег Шевченко представив пропозиції щодо реалізації стратегії інтернаціоналізації діяльності НУОЗ України імені П. Л. Шупика, які були підтримані вченою радою та погоджено призначення доцента Олега Шевченка на посаду проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва.

При розгляді кадрових питань учений секретар, доцент Тетяна Бухановська представила кандидатів на вакантні посади завідувача кафедри (9 осіб), професорів кафедр (4 особи) та присвоєння вченого звання доцента (2 особи), яких було обрано за результатами таємного голосування. Враховуючи, що на посаду завідувача кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги подали документи два претенденти, заслухано програми розвитку кафедри на 5 років обох претендентів без обговорення. За результатом рейтингового таємного голосування на посаду завідувача кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги обрано професора Ольгу Коваленко.

Також при розгляді кадрових справ розглянуто кандидатури професора Олега Лоскутова, завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, та чл.-кор. НАМН України професора Бориса Тодурова, завідувача кафедри кардіохірургії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій, на висунення до складу колективу претендентів на здобуття Національної премії України імені Бориса Патона 2024 року в галузі науки і техніки, як членів авторського колективу наукової роботи на тему «Організація, формування та впровадження в систему охорони здоров’я України трансплантації серця, як методу лікування термінальної стадії серцевої недостатності». Ці кандидатури були підтримані вченою радою за результатами таємного голосування.

Наступним виступила доцент Наталія Серьогіна, відповідальний секретар приймальної комісії, яка надала інформацію про роботу приймальної комісії в НУОЗ України імені П. Л. Шупика у 2024 році та ознайомила присутніх з особливостями прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.

Чл.-кор. НАМН України, професор Юрій Вдовиченко, перший проректор у своїй доповіді зазначив стан готовності адміністративно-господарської служби до започаткування надання освітніх послуг на другому (магістерському) рівні навчання.

Уповноважений з антикорупційної діяльності Юрій Сіденко в своїй доповіді визначив принципи антикорупційної діяльності, надав визначення викривачам корупції та зазначив гарантії їх захисту за законодавством України.

Вчена рада також затвердила індивідуальні плани наукових робіт здобувачів наукового ступеня доктора філософії та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук представила на розгляд питання за науковим напрямом та рекомендації постійної комісії вченої ради з навчально-методичної роботи, які були підтримані вченої радою до затвердження.

Провідний юрисконсульт юридичного відділу Тетяна Вознюк виступила з пропозицією затвердити низку локальних нормативних документів, внести зміни та доповнення та затвердити у новій редакції окремі положення. Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

Чл.-кор. НАМН України, професор Юрій Вдовиченко, голова робочої групи з реорганізації структурних підрозділів ознайомив з результатами роботи робочої групи, які були підтримані вченою радою.

Вченою радою затверджено оновлений склад постійної комісії вченої ради з міжнародного співробітництва, зміни у складі постійної кадрової комісії та зміни у складі вченої ради (введено за посадою доцента Олега Шевченка та відповідно рішення трудового колективу – професора Ірину Мазур).

Також одноголосно підтримано рішення вченої ради Державної установи «Національний науковий центр хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова НАМН України» щодо підтримки наукової роботи на здобуття Державної премії імені Бориса Патона та рішення вченої ради Інституту молекулярної біології і генетики НАН України про обрання чл.-кор. НАН України професора Олександра Корнелюка академіком НАН України.

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика заплановано на 15 травня 2024 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 25.25% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 19.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 27.75% - 4 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також