Google search

 
 

11 квітня 2024 року відбувся симпозіум молодих вчених «ІННОВАЦІЇ В ПРАКТИЧНУ СТОМАТОЛОГІЮ» в рамках науково-практичної конференції «Стоматологічне здоров’я та якість життя». У симпозіумі взяли участь аспіранти стоматологічного факультету Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, які виступили з доповідями за результатами власних наукових досліджень (аспіранти 3 та 4 року навчання) та опрацювання літературних джерел за обраною темою дисертаційного дослідження (аспіранти 1 та 2 року навчання).

Учасників наукового симпозіуму привітав академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський, ректор НУОЗ України імені П. Л. Шупика, який зазначив, що в університеті навчаються та проводять наукові дослідження 665 аспірантів, створено потужну базу для проведення наукових досліджень на сучасному рівні, та побажав учасникам симпозіуму плідної праці та подальших успіхів.

Важливим аспектом симпозіуму було обговорення разом із молодими вченими наукових досягнень вітчизняної медицини та стоматології, можливості отримання міжнародних і вітчизняних грантів для проведення наукових досліджень.

Професор Наталія Савичук, проректор з наукової роботу, у своїй доповіді проінформувала про новітні розробки та творчий внесок науково-педагогічних працівників університету у розвиток сфери охорони здоров’я країни та медичної науки. Про міжнародні гранти, програми стажування у кар’єрному зростанні молодих вчених йшлось у промові Олега Шевченка, проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва. У своїй доповіді Олег Олександрович акцентував увагу учасників на алгоритмах участі молодих вчених у програмі Еразмус+ від Європейського Союзу та програмі «Горизонт Європа», які сприяють збереженню наукового та інноваційного потенціалу України у складні для науки часи.

Про можливості та перспективні завдання стоматологічного факультету для забезпечення стоматологічної освіти впродовж життя йшлось у доповіді декана факультету, професор Ірини Трубки. Вона зазначила, що в цьому, 2024 році, Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика відкриває свої двері для навчання студентів на другому (магістерському) рівні, в тому числі й на стоматологічному факультеті. Тож з цього року стоматологічний факультет буде здійснювати підготовку лікарів-стоматологів на додипломному етапі та забезпечувати освіту впродовж життя, а саме післядипломному і безперервний професійний розвиток!

З метою оцінки наукового рівня доповідей, обговорення результатів дослідження було сформовано журі наукового симпозіуму. Питання до доповідачів мали змогу поставити як члени журі, так і лікарі, які дивилися онлайн трансляцію симпозіуму.

Слід відзначити високий рівень наукових досліджень, цікаву форму подання матеріалу, вміння взаємодіяти з аудиторією під час публічного виступу: саме такі якості продемонстрували молоді вчені! Адже восени 2023 року на стоматологічному факультеті було створено науковий хаб для допомоги в підготовці здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії на третьому освітньо-науковому рівні. Тісна співпраця науковців стоматологічного факультету з аспірантами сприяє підвищенню якості як освітньої складової, так і організації проведення наукових досліджень з подальшим широким обговоренням результатів дисертаційної роботи в рамках науково-практичних конференцій, а також допомогою з публікацією статей в наукометричних виданнях!

Усіх доповідачів було відзначено подарунками, а саме книгами. Колегія журі рекомендувала 4 здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії до участі в науково-практичній конференції молодих вчених НУОЗ України імені П. Л. Шупика, що відбудеться 10 травня 2024 року.

Сьогоднішній захід є прикладом безперервності проведення наукових розробок в галузі стоматології, вихованні молодого покоління вчених та освітян, а головне правонаступництва наукового розвитку в стоматології!

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 89.8% - 5 Голосів
Корисність матеріалу: 85.8% - 5 Голосів
Доступність матеріалу: 89.8% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також