Google search

 
 

03 травня 2024 року відбулася робоча зустріч адміністрації університету з представниками гуманітарної неурядової організації "Допомога Україні" («Help To Ukraine») (Іспанія).

НУОЗ України імені П. Л. Шупика представляли: академік НАМН України, професор В`ячеслав Камінський, ректор; доцент Олег Шевченко, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва; Володимир Івчук, директор центру інноваційної діяльності та інвестицій. Гуманітарну неурядову організацію "Допомога Україні" представляли: Карлос Фернандес, засновник; Мігель Анхель Гутьєррес Вівас, президент, колишній іспанський конгресмен та парламентар НАТО; Франсіско Хав'єр Наварро Перес де ла Ластра, волонтер та генеральний директор Ortho España; Хосе Карлос Санс Бодас, волонтер.

Метою зустрічі було обговорення питань співпраці НУОЗ України іменем П. Л. Шупика та гуманітарної неурядової організації «Help To Ukraine».

Засновник організації Карлос Фернандес розповів про діяльність громадської організації, про дипломатичну та матеріально-технічну підтримку з боку посла України в Іспанії Сергія Погорельцева щодо реалізації заходів з надання гуманітарної допомоги та підтримки українському населенню.

Гуманітарна неурядова організація "Допомога Україні" має досвід реалізації спільних проєктів з реконструкції, надання ортопедичної, реабілітаційної допомоги та психологічної підтримки, використання медичних роботів (зірковий проєкт, в якому бере участь іспанський стартап, компанія Homedoctor), а також сприяє адаптації та інтеграції українських біженців в Іспанії.

Гості ознайомилися з основними віхами становлення університету, напрямами освітньої, наукової та лікувальної діяльності, стратегічним планом розвитку. Представники організації "Допомога Україні" відвідали навчально-виробничий центр симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка та високо оцінили його матеріально-технічно забезпечення і можливості практичної підготовки лікарів в НУОЗ України імені П. Л. Шупика, де залишили відгуки в книзі пошани.

Під час зустрічі також було обговорено питання можливості стажування українських лікарів ортопедів-травматологів, реабілітологів, психологів та інших в одній з лікарень міста Севільї (Іспанія).

На завершення зустрічі Карлос Фернандес, як засновник гуманітарної організації «Допомога Україні» та голова делегації, подякував за прийом та висловив готовність до співпраці з НУОЗ України імені П. Л. Шупика та впровадження заходів підтримки з питань підготовки та розвитку професійних компетентностей лікарів України відповідно до європейських стандартів.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 37.75% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 50.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також