Google search

Медичні комунальні заклади Харківської обласної ради візьмуть участь у тренінгах з невідкладних реанімаційних заходів.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради на сторінці Facebook.

Розбудова системи реагування на масові випадки в закладах охорони здоров`я та серед цивільного населення, реалізується ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» за фінансування Міжнародної агенції з міграції/Агентство ООН.

Деталі проєкту обговорили директор Центру інноваційної діяльності та інвестицій Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика Володимир Івчув та заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько.

«Гарний приклад синергії в результаті партнерства – тісні зв’язки Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика з регіонами дозволяють реалізовувати критично необхідні проекти, де потрібна унікальна експертиза та ефективні комунікації», – вважає Володимир Івчук.

Під час зустрічі він розповів, що з ним зв’язалася міжнародна організація та запропонувала свої можливості для проведення тренінгів на територіях, де ведуться бойові дії, та на територіях, які є наближеними до кордону. Темою навчання стане реагування на масові катастрофи, пов’язані з військовим часом: масові поранення як цивільних, так і військових.

«Це міжнародні підходи, міжнародні стандарти, які відпрацьовані в багатьох країнах. Навчання персоналу реагування при пораненнях, травмах, в тому числі, вдосконалення плану реакції», - зазначив Володимир Івчук.

У проєкті візьмуть участь дві лікарні області – КНП ХОР «Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» та КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня».

«Дякуємо за увагу до Харківської області. Саме наш регіон щодня потерпає від ворожих обстрілів і, нажаль, страждає і цивільне населення. Наші лікарні оперативно реагують і надають допомогу пораненим. Ми постійно отримуємо допомогу від міжнародних організацій у вигляді гуманітарної допомоги. Ми на постійному зв’язку з всеукраїнською радою реанімації»,  - зауважив Максим Колінько.

Тренінг розрахований на декілька груп по 10 спеціалістів в кожній з різних навичок. Наприклад, стандарт допомоги дітям, стандарт допомоги при травмі, стандарт зупинки кровотечі, базові навички з анестезіології, хірургії, екстреної медичної допомоги. 

Подібні тренінги вже пройшли у Одеській та Миколаївській областях.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також