Google search

Про це 27 червня повідомила Українська федерація професійних медичних об`єднань (УФПМО). Такою роботою займається Галузева рада з розроблення професійних стандартів у сфері охорони здоров’я відповідно до заявок Міністерства охорони здоров’я України та УФПМО.

Галузеву раду створено за рішенням спільного засідання уповноважених представників Національної академії медичних наук України, ГС «Українська федерація професійних медичних об’єднань» та Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика з метою здійснення координаційної, організаційної, методичної та інформаційної діяльності з розроблення професійних стандартів у сфері охорони здоров’я. 

Наразі 237 професійних стандартів у сфері охорони здоров’я, які розроблює Галузева рада, розподілені на 34 групи споріднених професій. Створено 140 робочих груп, до складу яких увійшли 813 представників від різних установ. Проєкти 16 професійних стандартів перебувають на стадії підготовки робочими групами до процедури публічного громадського обговорення, 1 проєкт професійного стандарту проходить публічне громадське обговорення. 

Впровадження професійних стандартів у сфері охорони здоров’я потребує великого обсягу роботи, адже професійні стандарти мають бути розроблені та прийняті для професій усіх груп працівників. Згідно з «Порядком розроблення, введення в дію та перегляду професійних стандартів» розроблення професійних стандартів здійснюється розробником професійного стандарту разом із членами робочої групи, до якої обов’язково включаються представники роботодавців, їх організацій та об’єднань, профспілок, їх організацій та об’єднань, представники сфери освіти. До складу групи також можуть входити за згодою представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, інші фахівці (працівники) за видом (видами) економічної діяльності, для якого (яких) розробляється професійний стандарт. 

Заявки на розроблення проєктів професійних стандартів у сфері охорони здоров’я вже зареєстровані Національним агентством кваліфікацій, що є постійним колегіальним органом міжміністерським органом і опікується створення механізмів прозорого та ефективного присвоєння професійних кваліфікацій на основі сучасних професійних стандартів та прогнозів потреб ринку праці, гармонізацію української системи кваліфікацій з європейською.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також